Kansanedustaja Timo Heinonen: Kansalta vahva tuki uskottavan maanpuolustuksen varmistamiseen

Uutiset, torstaina 01.12.2016

Kokoomuksen kansanedustaja ja Puolustusvaliokunnan jäsen Timo Heinonen on tyytyväinen, että suomalaiset antavat vahvan tuen uskottavan maanpuolustuksen varmistamiseen myös vaikea taloudellisena aikana. MTS:n tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset eivät halua leikata puolustuksesta ja iso osa tukee myös määrärahojen korotuksia. Myös nykyinen asevelvollisuusmalli nauttii edelleen vahvaa suosiota.

– Meillä on käynnissä ja edessä merkittäviä materiaalihankintoja uskottavan maanpuolustuksemme turvaamiseksi. On arvokasta, että saamme tälle työlle vahvan tuen suomalaisilta tai itseasiassa se on ainoa mahdollinen tie edetä tässä näinä aikoina kun kaikesta joudutaan säästämään. Omasta armeijasta ei suomalaiset halua nytkään säästää, kiittelee Timo Heinonen.

Maanpuolustustahto on kuitenkin viimeisen vuoden aikana hieman laskenut. Heinonen pitääkin välttämättömänä, että yhdessä huolehditaan siitä, että jokainen suomalainen kokisi jatkossakin oman kotimaansa puolustamisen arvoiseksi.

– Meidän täytyy huolehtia siitä, että mm. eriarvoistuminen ei pahene. Vaikeina aikoina pitää huolehtia ennen muuta heistä jotka eivät yksin pärjää tai tarvitsevat tukea. Isänmaan täytyy olla sellainen, että sen toimia arvostetaan ja sitä halutaan puolustaa myös aseellisestikin pahimmallakin hetkellä.

Työllisyystilanteen rinnalla myös maailman pakolaistilanne huolettaa suomalaisia. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön johdolla tapahtuvaan ulkopolitiikkaan hoitoon sen sijaan suomalaisten luottamus on kasvanut viimeisen vuoden aikana, kuten myös puolustuspolitiikan hoitoon. NATO-jäsenyyden kannatus ja vastustus on pysynyt ennallaan.

Tiedot ilmenevät Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan MTS:n torstaina julkistamasta tutkimuksesta missä vuosittain selvitetään suomalaisten turvallisuuspoliittisia mielipiteitä ja asenteita sekä niihin vaikuttavia tekijöitä.

Kommentit