Kansanedustaja Timo Heinonen Hämeenlinnan kuukausimarkkinoilla: ”Hallitusohjelmaan tultava selvä kirjaus pääradan kehittämisestä”

Uutiset, keskiviikkona 02.11.2022

Kokoomuksen kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston jäsen Timo Heinonen otti tiukasti kantaa pääradan puolesta Hämeenlinnan marraskuun kuukausimarkkinoilla. Heinonen kertoi olevan päivän selvää, että seuraavan hallituksen tulee haudata Suomirata Oy:n metsäratalinjaukset ja palauttaa kaikki rahat ja toimenpiteet nykyisen pääradan kehittämiseen.

-Hallitusohjelmassa pitää olla selvä kirjaus, että päärata on maamme ykkösraideyhteys ja sitä kehitetään Helsinki-Riihimäki-Hämeenlinna-Tampere -nykyisessä raidekäytävässä. Tämä tarkoittaa, että nykyisen Marinin hallituksen metsäratasuunnitelmat tulee nyt haudata ja raidelinjaukset poistaa myös kartoista, totesi Heinonen Kokoomuksen teltalla kävelykatu Reskalla.

Myös markkinoilla liikkuneista ihmisistä kaikki Heinosen kanssa keskustelemaan pysähtyneet yhtyivät metsäradan vastustajiin. Suomirata Oy:n ja pääministeri Sanna Marinin hallituksen metsäratasuunnitelmille ei löytynyt ymmärrystä.

-Kyllä viesti oli täysin yksiselitteinen ja selvä. Metsärata tulee nyt haudata ja katse kääntää takaisin päärataan, kertoi Heinonen keskiviikkoaamuna ajaessaan kohti Lahden kuukausimarkkinoita.

Heinosen mukaan nykyinen vaalikausi on jo hukattu pääradan kehittämisessä ja samalla menetetty myös EU:n raideinvestointien tukia.

-Menetetty vaalikausi tulee kuroa nyt umpeen. Vetoan jo nyt, että SDP linjaisi, että metsärataa ei tule ja viivat kartoista poistettaisiin välittömästi. Pahimmillaan kolmekin eri metsäratalinjausvaihtoehtoa nimittäin jarruttaa nyt näiden alueiden kehittymistä ja on jo estänyt kiinteistö- ja talokauppaa. Haittavaikutukset ovat olleet suuria, totesi Heinonen.

Hämeenlinnan kuukausimarkkinoilla 1.11.2022 vieraillut kansanedustaja Timo Heinonen kertoi myös velkaantumisen puhuttaneen ihmisiä ja myös turvallisuuden.

-Kyllä ihmisillä nyt oli laajasti erilaisia huolia mielessä. Näiden lisäksi myös sähkönhinta huolestutti useampia markkinakävijöitä ja moni sanoi, että talvesta on jo mahdoton selvitä, jos pakkaset sieltä vielä tulevat. Yhdyn kyllä heidän huoliin ja vetoankin, että hallitus valmistautuu nyt talven apuihin kotitalouksille ja yrityksille, lopetti Heinonen.

Kommentit