Kansanedustaja Timo Heinonen Autogaalassa: Kymiring nostaa suomalaisen moottoriurheilun seuraavalle tasolle

Uutiset, torstaina 05.12.2019

Kokoomuksen kansanedustaja ja Valtion Liikuntaneuvoston jäsen Timo Heinonen jakoi Auto- ja liikennegaalassa vuoden 2019 erikoispalkinnon. Palkinto myönnettiin tänä vuonna Kymiringille ja sen luovuttaminen radan toimitusjohtajalle Markku Pietilälle ja Kari O. Sohlbergille oli Heinoselle erityisen mieluisa tehtävä. Heinonen tunnetaan myös pitkänlinjan moottoriurheilutoimittajana ja selostaja ja myös taustavaikuttajana. Kymiringin toteutuminen oli myös Heinosen pitkäaikaisen haaveen täyttymys, mutta myös pitkän yhteisen työn tulos.

-Kansainväliset vaatimukset täyttävä moottorirata on tietentekin ollut meidän pitkäaikainen haaveemme. Meillä on mestareita F1:stä ja myös menestystä MotoGP:stä ja monesta muusta ja totta kai yhteinen haave on ollut se, että joskus voisimme vaikkapa näissä kaikissa nähdä myös suomalaiset kotikisassa, totesi Timo Heinonen Messukeskuksessa järjestetyssä Autogaalassa.

Heinonen kertoi Kymiringin taustavoimien tehneen valtavan työn ennen kuin itse rakentamistyöhön päästiin. Ensimmäiset omat palaverinsa asian parissa Heinonen kertoi istuneensa jo yli kymmenen vuotta sitten.

-Silloin jo hahmoteltiin sitä miten tällainen ratakokonaisuus voitaisiin rahoittaa. Siinä on hallitukset ja ministerit vaihtuneet, mutta pala palalta homma eteni. Timo Pohjolan väsymätön työ oli tässä aivan ainutlaatuisessa osassa. Uskallan sanoa, että ilman kaimaa ei oltaisi nyt tässä missä tänään ollaan. Ensi kesänä Kymiringillä on tarkoitus ajaa MotoGP:n Suomen osakilpailu ja myös motocrossin MM-osakilpailu, kiitteli Heinonen.

Monessa vaiheessa monen usko ratahankkeen toteutumiseen horjui ja myös Heinonen kertoi saaneensa osakseen epäilyjä.

-Itse uskoin alusta asti, että nyt on se paikka tehdä tämä. Kyllä Valtion Liikuntaneuvostossakin osa minulle hieman naureskeli, kun asiaa eteenpäin puskin ja monessa muussakin. Mutta isot jutut eivät synny ilman rohkeutta ja sisua. Nyt kun ensimmäiset testit radalla livenä näki niin olihan se yhden unelman täyttymys ja ensi kesänä sitten kruunu sille.

Kansanedustaja Timo Heinonen kiitti Messukeskuksessa palkintoa jakaessaan myös suomalaisia moottoriurheilutähtiä ja -mestareita vuosikymmenten varsilta.

-Ei tällaista olisi syntynyt ilman legengaarisia Flying Finn -tähtiämme rallista, mutta ennen muuta formuloista. Kyllä tässä aivan varmasti Keken, Mikan ja Kimin mestaruuksilla on ollut iso merkitys. Maailman nopein kansa on ansainnut nyt oman pyhätön ja minusta Kymiring on juuri sitä. Ja kyllä kiitos kuuluu myös kaikille ua-laisille ja moottoriurheilun talkoolaisille vuosikymmenten aikana. Motorsport-perheemme on ainutlaatuinen, kiitteli Heinonen.

Auto- ja Liikennegaalassa julkistettiin illan aikana myös mm. Vuoden auto ja palkittiin päättyvän vuoden menestyjät lukuisissa eri kategorioissa.

Kommentit