Kansanedustaja ja VLN:n Timo Heinonen Motocrossin Maailmanmestareiden Puiston avajaisissa: ”Ympäristöasioissa meidän kannattaa ja pitää olla oma-aloitteisia”

Uutiset, perjantaina 12.07.2013

Kansanedustaja ja Valtion Liikuntaneuvoston jäsen Timo Heinonen avasi perjantaina 12.7.2013 Hyvinkäällä uuden Maailmanmestareiden Puiston. Kymmenen motocrossin maailmanmestarin johdolla puisto sai ensimmäiset puunsa ja tapahtuma oli osa uutta Kiss Hyvinkää -ympäristövastuullisuus kampanjaa. Moottoriurheilun parissa myös pitkän työn tehnyt Heinonen kannusti moottoriurheiluväkeä toimimaan vastuullisesti ja oma-aloitteisesti.

– Meidän on tehtävä työmme hieman paremmin kuin mitä meiltä odotetaan. Kantaa vastuuta äänistä ja melusta. Huolehtia luonnosta ja ympäristöstä, kannusti Heinonen avauspuheessaan ja totesi, että hyvä ohje on muistaa, että ”motorsportin parissa ollaan aina myös jonkun naapurissa, jonkun kodin lähellä, jonkun kotitiellä”.

– Silloin toimimme vastuullisimmin kun toimimme oma-aloitteisesti. Tähän työhön haluan kannustaa meitä moottoriurheiluväkeä tänään ja huomenna.

Heinonen kertoi kierrelleensä Vauhtipuistossa ja katselleensa tyytyväisenä sitä mitä moottoriurheilussa on tehty täällä Hyvinkäällä nyt kevään ja alkukesän aikana.

– Tänään perustettava Maailman Mestareiden puisto kunnioittaa legendojen saavutuksia. Se myös muistuttaa meitä yhteisestä luonnosta ja sen ainutlaatuisuudesta. Kiss Hyvinkää on tärkeä osa tätä ympäristötyötä.

Heinonen totesi olevansa tyytyväinen, että Hyvinkään Moottorikerho ja Suomen Moottoriliitto ovat tässä työssä aktiivisia ja haluavat näyttää esimerkkiä ja kantaa vastuuta.

– Tämä Maailmanmestareiden puisto muistuttakoon meitä kaikkia pitämään huolta luonnosta ja ympäristöstä ja toimimaan vastuullisesti. Niin että voimme tulevaisuudessakin järjestää upeita kilpailuja.

Puheensa lopussa kansanedustaja Heinonen kiitti crossin maailmanmestareita toteamalla, että ”kukaan joka elämänsä aikana on istuttanut puun tai voittanut maailmanmestaruuden ei ole elänyt turhaan”.

Maailmanmestareiden puistoon ensimmäisen puun istutti nelinkertainen maailmanmestari Heikki Mikkola ja sen jälkeen mm. Stefan Everts ja Harry Everts. Myös Pekka Vehkonen, Antonio Cairoli, Eric Geboers, Jeffrey Herlings, Heinz Kinigadner, Jacky Martens ja Joël Smets saivat puistoon omat puunsa.

******************

(Heinosen puhe luettavissa kokonaisuudessaan www.timoheinonen.fi Kynästä-sivulla)

Kommentit