Kansanäänestys ja kilpailu… Eduskuntaan uusi nuija!

Uutiset, torstaina 12.04.2007

Nyt pääset vaikuttamaan siihen, minkälaisella nuijalla kopautellaan päätöksen seuraavat 100 vuotta. Eduskuntaan valitaan uusi puhemiehen nuija Uusi Muoto-lehden järjestämällä lukijaäänestyksellä ja omaa suosikkiaan voi äänestää eduskunnan Kansalaisinfossa tai internetin kautta.

Suuntaa-antavan kansanäänestyksen jälkeen eduskunnan puhemies valitsee itselleen uuden nuijan, jota hän käyttää puhemiesneuvoston kokoontuessa. Voittanut nuija luovutetaan puhemiehelle ennen eduskunnan 23.5. pidettävää 100-vuotisjuhlaistuntoa. Samana päivänä tulee kuluneeksi tismalleen sata vuotta siitä, kun yksikamarinen eduskunta kokoontui Suomessa ensimmäistä kertaa.

Kutsukilpailun nuijat ovat suunnitelleet Linda Bergroth, Simo Heikkilä, Imu Design, Brian Keaney, Markku Kosonen ja Naoto Niidome. Nuijien prototyypit ja suunnittelijaesittelyt ovat nähtävissä eduskunnan Kansalaisinfossa 12. -26.4., jona aikana Kansalaisinfossa vierailevat voivat myös äänestää omaa lempinuijaansa.

Kansanäänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan palkinnoiksi 10 kpl mini-nuijia, joka on kopio eduskunnan puhemiehen uudesta nuijasta.

http://www.uusimuoto.fi/nuija/kansanaanestys/

Kommentit