Kansallispelin äärellä Pihlalan pyhätössä – Pesäpallolle soisi lisää kansainvälistäkin näkyvyyttä

Blogi, sunnuntaina 17.06.2018

Pesäpallon parissa tuli joskus nuorena vietettyä lähes kaikki vapaa-aika. Lopen Laakalla oli sarjoissa muistaakseni seitsemän eri joukkuetta ja itse olin niin tuomarina kuin sitten pelinjohtajanakin. Pihlalassa tuli monet superpesiksen matsit katseltua ja myös monissa peleissä sain olla tuomarina. Näiltä ajoilta sain myös lempinimen Paski minkä aika harva nykyisin enää tietää ja muistaa. Hienoja muistoja ja upeita hetkiä. Niiltä ajoilta muistin myös Unto Väisäsenkin, jonka viime viikonloppuna Turun Kokoomuksen puoluekokouksessa yllättäen tapasinkin. Lyöjäkuningas istuu nykyisin Sotkamon kaupunginvaltuustossa Kokoomuksen riveissä. Tänään Pihkalassa sitten paikalla myös Simo Eerikäinen ja myös legendaarinen Pasi Virtanen.

Hieno matsi ja tässä säässä.

Ja mitäs me veljekset 🙂 Antti Tuisku ja mä.

Nykyisin käyn pesismatseja katsomassa enää satunnaisesti. Hieno laji toki kiehtoo edelleen ja pelille missä päätä tarvitaan muuhunkin kuin pukkaamiseen soisi saada enemmänkin jalansijaa kansainvälisestikin. Tuo pukkausvertaus oli nuoruuden sanallista kisailua jalkapalloväkeä vastaan ja sopi niin hyvin tähän kuningaslajin MM-kisojen yhteyteen. Hieno laji sekin.

Tänään Pihkalassa Hyvinkään Tahko kohtasi Pattijoen Urheilijat hienossa kesäsäässä ja väkeäkin hyvin liikkeellä. Täytyy myöntää, että vanha pesissydän sykki kummasti. Karra, Joukainen, Iso-kello, Veijo, Nikkanen, Lehdot ja kumppanit muistoissa. Ja totta kai Lopen pojat Väbä, Killi, Aksu, Tero, Raiski ja kumppanit. Ja tänään muuten Laakassa pelanneen Vierimaan poika oli jälleen iskussa Tahkon superin yhdeksikössä.

Kiitos hienosta kansallispelin matsista ja upeasta tunnelmasta. Pesis on peleistä suomalaisin!

Illalla vielä sitten Riihimäen Kesäraveihin. Väkeä raviskallakin kivasti paikalla ja kun sää suosi niin mikäs siinä oli kesäiltaa viettää. Kannattaa siis ehdottomasti lähteä paikan päälle kokemaan ravitunnelmaa kesäraveihin jos ei homma vielä ole tuttua. Ja hauskaa on vaikka ei ennen mukana olisi ollutkaan.

Nyt vielä alkavan viikon työasioiden pariin. Yleensä näin täytyy jo tehdä, että alkava viikko onnistuu läpi. Nyt matskut esille.

 

Kommentit