Kalpalinna on kiva paikka, Kalpalinna on iloinen! Kalpalinnassa vietät vaikka, koko päivän talvisen ❄️

Blogi, lauantaina 30.01.2021

Kalpalinna on kiva paikka, Kalpalinna on iloinen! Kalpalinnassa vietät vaikka, koko päivän talvisen!

Sellainen on Kalpalinna!

Petri Ilmarinen ja Ari Laivola ovat upealla tavalla puhaltaneet uutta tuulta Kalpalinnaan. Rinteet upeassa kunnossa ja väkeä paljon laskettelemassa. Ja hienot suunnitelmat myös alueen kehittämiseksi 2020-luvulle.

Kyllä, olipa hauska päivä jälleen. Ystäväni Ari Laivola hankki yrittäjäystävänsä Petri Ilmarisen kanssa joku aika sitten legendaarisen Kalpalinnan laskettelukeskuksen. Kalpalinnahan on laskettelupaikkana todellakin historiallinen ja aikanaan todella suosittu ja maineikaskin ja nykyisin sitten myös extremelajien ympärivuotinen urheilukeskus. Kalpalinnan perusti Eino Kalpala, mutta samassa paikassa toimi jo vuonna 1939 avattu Kiianlinna.

Kalpalinnaan hankittiin aikaan Suomen, mutta myös koko Euroopan ensimmäinen lumetusjärjestelmä vuonna 1963 ja itseasiassa Kiianlinnan aikana paikka sai myös Suomen ensimmäisen hiihtohisin vuonna 1950. Legendaarinen paikka siis.

Ilmariselle ja Laivolalle paikka siirtyi sitten kesäkuussa 2019 ja nyt sitä kehitetään määrätietoisesti 2020-luvulle. Kaiken kaikkiaan 65 hehtaarin alue tarjoaakin valtavat mahdollisuudet ja suunnitelmat ovat myös hienot.

Upeasti on puhallettu Kalpalinnaan uutta eloa! Rinteet hienossa kunnossa ja kahvilat ja ravintolat jälleen auki! Nyt pipoa päästä! Upeaa työtä Petri Ilmarinen ja Ari Laivola joukkoineen! Ja ei muuta kuin myötätuulta alueen kehittämiseen ja investointeihin! Ja menkäähän kaikki ystävät ja kaverit katsomaan miten upeat rinteet ja paikat on jälleen ihan lähellä!

Alueella on monipuolinen tarjonta rinteitäm joista pisin on 800 metriä pitkä ns. Aurinkorinne. Hissejä on yhdeksän ja koko ajan alueelle tehdään uutta. Uusi omistajakaksikko aikoo tehdä 10-vuotisen kehittämissuunnitelman myötä Kalpalinnasta yli 20 lajin ympärivuotisen extreme-keskus. Tulevaisuudessa Kalpalinnassa pitäisi voida siis harjoitella ja harrastaa perinteisen laskettelun ja tutun alamäkipyöräilyn lisäksi myös mm. enduroa, maastojuoksua ja myös uudempia talviurheilulajeja kuten alamäkiluistelua. Pääpaino kuitenkin jatkossakin talvissa ja talvien lajeissa. Itse ajattelinkin, että paikka voisi sopia myös sille haaveilemalleni BigAirille. Siitä keskusteltiina aikaan Etelä-Korean Olympialaisissa Rene Rinnekankaan kanssa ja siitä asti olen etsinyt hankkeelle sopivaa tekijää ja paikkaa. Yhtenä olen esillä pitänyt Lahtea, mutta ainakaan toistaiseksi siellä homma ei ole edennyt. Nyt ajattelin, että voisi Kalpalinna ottaa tässä vetovastuuta ja näin paikkaa voitaisiin kehittää myös huippu-urheilun keskuksena ja valmennuskeskuksena? Sijainti olisi Lahden tapaan aivan optimaalinen.

Hauska päivä ja todella paljon väkeä rinteissä. Näyttää siltä, että Hämeen Himos on heräämässä uuteen eloon ja toivottavasti myös kasvuun. Paikassa on potentiaalinen vaikka mihin.

Jalat hellinä ja pää täynnä raikasta talvi-ilmaa. Taidan laittaa pitkälleen!

 

 

 

Kommentit