Kalle Rovanperä avasi WRC-uransa Tunturirallin voitolla – Teemu Asunmaan SM1 voittajaksi Jani Salon kanssa

Blogi, lauantaina 18.01.2020

Upea rallipäivä Rovaniemellä takana. 55. Tunturiralli näin maalissa ja kilpailu sai uuden voittajan, kun Kalle Rovanperä ajoi yleiskilpailun voittoon. Suomenmestaruussarjan SM1-luokan voittajana poron sarvet päänsä päälle pääsi nostamaan jälkeen Teemu Asunmaa Jani Salon kanssa.

Olipa mukava jälleen päästä hieman selostamaan ja mikrofonin varteen ja myös nauttimaan kunnon talvesta ja lumesta ja rallinuotioiden loimusta. Se on vaan sellaista tunnelmaa mitä ei voi missään muualla kokea ja jos ette ole kokeneet niin kannattaa joskus tulla.

Monta tapaamista takana. Torstain yritys ja kuntapäättäjien tapaamisten jälkeen tapasin vielä puolustusvoimien väkeä eilen lauantaina. Puolustusvaliokunnan jäsenenä olen aina halunnut kuulla tunnelmia miten eri varuskunnissa menee ja nytkin muutama kehittämisidea tuli ja myös kiitosta viime vaalikauden turvallisuuden lainsäädäntömuutoksista.

Myös useampi tapaaminen urheilun ja moottoriurheilun parissa. Kymiring tietysti monien huulilla, mutta myös Pippon Kartingradan tulevaisuus ja myös yleensä moottoriratojen ympäristöluvat ja muut luvitukset. On tärkeää, että edes joku uskaltaa pitää moottoriratojen ja ampumaratojen ja niiden harrastajien puolta. Minä lupaan pitää jatkossakin.

Mutta keskustelua myös liikenteen tilanteesta ja mm. polttoaineverotuksesta ja liikenteen verotuksesta muutenkin. Tässä nyt ylivoimaisesti isoin pelko on se, että uudistus tehdään vasemmistohallituksen ja keskustan johdolla täysin raippa- ja rangaistusajattelulla. Jos vain verotusta kiristämällä ja nimenomaan kohdistaen sen polttoaineveroon ilman esimerkiksi työnverotuksen kevennyksiä näivetämme kyllä pahalta tapaa tämän vaan kilpailukykyä ja elinvoimaa. Siksi me emme tällaista ole hyväksymässä vaan ratkaisuja tulee etsiä kannustimin ja kokonaisuutta tarkastellen niin kuin tässä menneinä viikkoina olen täälläkin monet kerrat kirjoittanut. Lupaan olla yksityisautoilun ja myös kuljetusalan puolella jatkossakin. Tolkku ja järki pelissä.

Ja näin upean uniikin kuksan sain Valtteri Bottakselta muistoksi Tuturista 2020! Iso kiitos! Menee tärkeiden muistojen joukkoon!

Nyt jo ilta. Kaamos täällä päättyi tänä viikonloppuna. Kevättä kohden mennään pikkuhiljaa, mutta onhan se upeaa, että tällaista kunnon talveakin sentään jossain päin Suomea riittää. Olen todella nauttinut näistä maisemista ja tunnelmista taas. Huomenna kotia kohden.

Kommentit