Kaksi viikkoa vain suomalaista ruokaa-kampanja tulee jälleen

Uutiset, torstaina 26.02.2015

Suomalaisen ruuan kampanja tulee jälleen. Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinosen luotsaama ”Kaksi viikkoa vain suomalaista ruokaa”-kampanja starttaa ensi sunnuntaina. Nyt kolmatta kertaa järjestettävä suomalaisen ruuan kampanja ajoittuu maaliskuun kahdelle ensimmäiselle viikolle. Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo ilmoittautui kampanjan suojelijaksi.

 

-Kaksi viikkoa vain suomalaista ruokaa –kampanja haastaa kaikki suomalaiset kokeilemaan miten kotimaista ruokaa kaupasta löytyy ja kuinka omilla ostopäätöksillä voi vaikuttaa. Valtakunnallinen kampanja on kerännyt hyvän osanoton edellisinä vuosina. Toivon, että tänäkin vuonna ihmiset lähtevät mukaan, Heinonen kertoo.

 

Kampanjan tarkoitus on nostaa esille suomalaisista raaka-aineista tehtyjä ruokia ja toisaalta tuoda esille myös sitä miten edelleen monia tuotteita pestään suomalaisiksi.

 

– Kaupasta löytyy monia paketteja jotka on tehty kovinkin suomalaisiksi väreiltään tai kuvitukseltaan. Sisällä on kuitenkin sitten tuontilihaa tai muuta, Heinonen muistuttaa.

 

– Ehkä isoin yllätys on aina kaikille leivän kanssa. Usein ruisleipää pidetään niin perisuomalaisena, mutta aika harvan viljat ja jauhot ovat kotimaasta. Toki hyvää pienempien leipomoiden 100% suomalaistakin leipää saa, hän jatkaa.

 

Kaksi viikkoa vain suomalaista ruokaa -kampanja alkaa 1.3. ja kestää maaliskuun 14. päivään. Tapahtumaan voi osallistua joko vain itse päättämällä olla mukana tai liittymällä tapahtuman Facebook-ryhmään. Ryhmä löytyy Facebookista nimellä: ”III Kaksi viikkoa VAIN SUOMALAISTA RUOKAA – Hyvää Suomesta 1.3.-14.3.2015”.

 

Kommentit