Kaislikossa suhisee – Niittotalkoissa Loppijärvellä tehtiin työtä rakkaudesta järveen

Uutiset, maanantaina 23.07.2012

Kansanedustaja Timo Heinonen nautti kesäpäivästä Loppijärven rannassa tällä kertaa hieman erilaisissa tunnelmissa. Niittopäivät ovat tuttu osa Heinosen kesänviettoa jo vuosien ajalta ja tänään jälleen mies tarttui ystävineen talikoihin kun Sajaniemen Osakaskunnan niittomiehet Kari Kuparinen ja Esko Pälsi urakoivat rannalla. Heinonen kannustikin kaikkia järven ystäviä mukaan talkoisiin.

– Joka kesä olemme käyttäneet muutaman päivän myös ihan tähän ns. raakaan työhön eli talikon varteen tai itse niittohommiinkin. Voisi sanoa, että tästä on tullut perinne jonka tulokset näkee heti ja seuraavana vuonna vieläkin paremmin, kertoi Timo Heinonen talkoopäivän jälkeen.

Timo Heinonen kertoi, että urakka helpottuu joka vuosi kun niittotöitä jatketaan määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti. Tänäkin kesänä niittoaluetta voitiin jälleen hieman laajentaan.

– Nämä talkoot olivat mökittömillä rannoilla joita ei kukaan ole oman mökkinsä kautta hoitamassa. On tärkeää, että näille rannoille saamme myös niittoja ja kannustakin kaikkia mukaan vaikkapa talikon varteen auttamaan. Niittotyöt on hyvä jättää ammattilaisille joilla on tieto ja taito ja luvat tehdä tällaisia hoitotöitä, jatkoi Heinonen.

Mökittömien rantojen niittoja on rahoitettu nyt jo kahtena kesänä I love Loppijärvi -keräyksen tuotoin. Samoilla rahoilla kustannetaan myös Lopenkylän Osakaskunnan EU-niittojen omarahoitusosuudet. Keräys on tuottanut kahdessa vuodessa tuhansia euroja tärkeään työhön pienistä puroista.

– On ollut mukava huomata, että monilla on tahtoa ja halua auttaa kaunista järveämme joka nyt hieman sairastaan. Kiitokset vaan kaikille, totesi Timo Heinonen joka aikanaan laittoi keräyksen pystyyn yhdessä Juha Majasalmen, Jarmo Laukkasen ja Juha Leppäsen kanssa. Tänä kesänä mukana keräyksen johtoryhmään liittyi myös Petteri Peltovuori.

– Jarmo Laukkanen suunnittelee talkoita Sajaniemen uimarantaan ja Läyliäisten uimarantaan. Siellä esimerkiksi on hyvä paikka laittaa oma kaisla kekoon Loppijärven hyväksi ihan talikonkin varressa, kannusti Heinonen.

I love Loppijärvi -keräyksen tuotoin niitot jatkuvat toivottavasti myös tulevina kesinä.

– Ajatus on niin että teemme tästä yhteisestä talkoostamme jatkuvan. Jokainen meistä voi sitten itse hoitaa oman mökkirantansa. Niinhän sen pitääkin mennä.

Kommentit