Kaikki saavat tanssia – Tero Laakson upea Latino Show Summer Grand Prix laittoi jalat liikkumaan

Blogi, sunnuntaina 23.08.2020

Tanssi elää vahvaa kauttaan. Eikös se niin ole, että jokainen meistä osaa tanssia. Ainakin jollain tavalla. Ja eikös se pääasia ole, että jalat tykkään ja sydän.

Eilen illalla olin itsekin ystäviemme latojuhlissa. Ja totta vie minäkin tanssin siellä. Tanssia sekin oli. Kyllähän teitä se hymyilyttäisi ja niin minuakin aamulla. Mutta tanssia se oli. Musiikki vei ja minä menin.

Tänään Elmolassa järjestettiin jälleen Latino Show Summer Grand Prix. Loppilainen Tero Laakso joukkoineen oli loihtunut upean kesäisen tanssitapahtuman. Lajina siis Latinoshow eli tanssilaji mikä yhdistelee latinalaisen amerikan eri tansseja, kilpatansseja ja showtanssia. Laji, joka kasvaa kovaa vauhtia ja saa ihmiset liikkeelle ympäri maailmaa. Meillä Suomessa laji on vielä varsin nuori, mutta siitä huolimatta latinoshow on tuonut maahamme jo myös maailmanmestaruusmitaleja.

Amerikkalainen antropologi Judith Lynne Jannan määritteli aikaan tanssin niin, että ”tanssi on ihmisen käyttäytymistä, joka tanssija näkökulmasta koostuu merkityksellisistä, harkitusti rytmitetyistä ja kulttuurin muokkaamista sanattomien ruumiinliikkeiden jaksoista, jotka poikkeavat tavallisista liiketoiminnoista siinä, että liikkumiseen on sisäinen ja esteettinen tarve”. Niin, totta eihän se meikäläisen latotanssi ihan tuota täyttänyt kuin ehkä sisäisen tarpeen osalta. Mutta eikös se ollut pääasia, että nautti.

Elmolan upea tanssinpäivä piti ensin aamusta sisällä Kia Lehmuskosken ja Marko Keräsen tanssin workshopit ja sitten ennen varsinaista kilpailua vielä koko yleisö ja kaikki halukkaat pääsivät tanssimaan Sutu Markkasen johdolla. Ja tämän oppimisen ja yhdessä tanssimisen jälkeen hallin täytti kilpatanssijat latinoshown rytmein.

Upea tapahtuma jälleen ja hienoa tekemistä ja vielä mahtavampaa tunnelmaa. Tanssissa todellakin lämmittä se, että mukana on myös ryhmiä erityisille tanssijoille erityisryhmien puolella ja ryhmiä ja sarjoja myös kaiken ikäisille lapsista aina ikäkausisarjoihin.

Suuri kiitos loppilaiselle Tero Laaksolle siitä, että tämä tapahtuma tehtiin ja tehtiin vieläpä erityisen tarkoin koronajärjestelyin, mutta kiitos myös siitä, että tapahtuman kotipaikaksi valikoitui viime vuonna Loppi ja tänä elokuun päivänä tanssi sai täällä jälleen jatkua. Oli hieno tehtävä saada avata kisa ja toivottaa Lopen kunnan puolesta tanssijat tervetulleiksi Lopelle. Annoinkin, itse itselleni Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtajana ottamin valtuuksin, Terolle ja koko tapahtuman tekijäjoukolle ja kaikille tanssijoille luvan olla ainakin tämän päivän jälkeen illan ihan vain Lopen uupuneita.

Ravikausi saatiin vietyä Riihimäellä läpi hienosti myös koronarajoituksien aikana.

Illalla sitten vielä tänään Riihimäen Kesäravien päätös. Upea Riksu GP keräsi jälleen hyvin väkeä ja kaunis kesäsääkin palasi ainakin tälle sunnuntaille. Näin hieno kesäravikausi takana ja jäädään odottamaan ensi kesää. Kiitos siis, iso sellainen, Riihimäen Raviseuralle.

Muutama tunnelmakuva eilisillan ystävien elojuhlista.

Huomenna sitten kesäkokoukset jatkuvat. Eduskuntaryhmä koolla pääasiassa etenä Helsingistä käsin ja meillä myös kotikunnan valtuustoseminaari Eerikkilässä.

 

Kommentit