Kaik ova Turus!

Blogi, perjantaina 08.06.2018

Niin se kaksi vuotta on taas vierähtänyt ja puoluekokouksen aika. Tänä vuonna kokoonnumme Turussa. Upea Logomo toimii kokouspaikkana ja viikonloppu huipentuu hetkeen kun valitsemme erinomaisen puheenjohtajamme Petteri Orpon ensimmäiselle jatkokaudelleen Kokoomuksen puheenjohtajana.

Varapuheenjohtajiksi on ehdolla tutut nykyiset varapuheenjohtajat Sanni Grahn-Laasonen, Antti Häkkänen ja Janne Sankelo ja uusina ehdokkaina Juha Ojares Ylöjärveltä ja Mari-Leena Talvitie Oulusta. Sanni ja Antti valitaan ehdottomasti ja pitääkin valita jatkoon, mutta kisa kolmospaikasta onkin tiukempi. Uskon sen nappaavan Mari-Leenan.

Puoluevaltuuston puheenjohtajaksi valitaan sunnuntaina toivottavasti EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin neuvonantaja ja entinen komissaari Jyrki Kataisen avustaja Aura Salla. Aura on mahtava tekijä ja tulevaisuuden huippunimi. Painakaa nimi mieleen!

Täällä ollaan.

….

Kello 22.45 ja kiitos ensimmäisestä kokouspäivästä. Oli hieno saada vahvistusta ja varmistusta sille, että kokoomus on yhtenäinen joukko ja ennen muuta joukkue. Päivän sote-keskustelu osoitti, että Helsinki ja sen pormestari Jan Vapaavuori on hyvin yksin kritiikkinsä kanssa. Tai ainakin sellaisen, että sote pitäisi kaataa. Orpo-Häkkänen-Sarkomaa -kolmikko kävivät uudistuksen hyvin ja perusteellisesti läpi ja saivat myös yleisökysymysten kautta tuen esittämälleen. Vapaavuoren kritiikkiin ei yhtynyt kuin yksi puheenvuoron pyytänyt ja hänkin varsin löyhästi.

Näin median haave eripuraisesta ja jopa hajoavasta kokoomuksesta jäi haaveeksi. Kokoomus näyttäytyi jopa odotettua yhtenäisempänä ja vahvempana. Jäi erittäin hyvä fiilis päivästä.

Huomenna aamulla jatkamme. Hyvä tästä tulee ja huomenna Petterille jatkokautta!

 

 

Kommentit