Petteri Orpo palautti luottamuksen kokoomukseen – Seuraavan hallituksen pääministeriydestä tulee hyvä kisa

Blogi, lauantaina 09.06.2018

Kaksi vuotta sitten valitsimme Kokoomuksen puheenjohtajaksi Petteri Orpon. Tänään valitsemme puheenjohtajan tulevaksi kaksivuotiskaudeksi ja Petteri tulee samaan yksimielisen tuen työnsä jatkolle. Kahden vuoden aikana luottamus kokoomukseen on vahvistunut ja kannatus vahvistunut. Joku aika sitten kirjoitin täällä myös siitä miten kokoomuslaisiin tänään luotetaan päätöksenteon kaikilla tasoilla. Se kirjoitus löytyy tuolta menneiltä päiviltä. Hyvä trendi.

Petteri Orpo sai tänään yksimielisen kokoomuslaisten tuen jatkokaudelleen.

Tuoreimmat gallup-luvut kertovat, että olemme virhemarginaalin myötä tasoissa sosialidemokraattien kanssa kannatuksessa tällä hetkellä ja kisasta kohti vaaleja ja seuraavan hallituksen pääministeriyttä tulee tiukka. Jos kisa käydään niin kuin nyt vuosi ennen vaaleja näyttää Petteri Orpon ja Antti Rinteen välillä niin saammekin mielenkiintoisen kisan – jopa linjavaalin tulevista eduskuntavaaleista. Vihervasemmisto on haastanut nykyistä politiikkaa ja tarjonnut lähinnä veronkorotuksia ja lisää velkaa vaihtoehdoksi nykyiselle kasvun ja työllisyyden politiikalle ja uskon, että Petterin johdolla tarjoamme tälle nykyiselle vahvalle talouspolitiikalle ja nyt avatuille koulutus- ja sivistyspanostuksille jatkoa. Ja myös vahvaa työllisyys ja talouspolitiikkaa.

Mutta vaaleihin on pitkä matka ja keskusta on myös iskuetäisyydellä ja hyvinkin kärkikisassa mukana. Sen sijaan Vihreät näyttävät hukanneen Touko Aallon johdolla kisan kärkisijoista. Puolueen raivaaminen vasemmalle tiukasti vasemmistoliiton kylkeen näyttää syöneen kannatuksesta ne tarvittavat lisäprosenttiyksiköt mitä edes kakkospaikkaan tarvittaisiin. Sinänsä harmi sillä meidän rinnalla Vihreät on kuitenkin ennen ollut se uudistavavoima tässä maassa. Uudistuksia tämä maa nimittäin tarvitsee huomenna ja ylihuomennakin.

Mukana siis ollaan ja tänään Petterille annettu jatkokausi 100-vuotisjuhliaan lähestyvän Kokoomuksen johdossa.

Huomenna valitaan varapuheenjohtajat ja myös puoluevaltuuston johto. Viime yönä myös Heikki Autto lähti puoluevaltuuston puheenjohtajakisaan ja mielenkiintoista nähdä miten mies telineistä irtoaa. Mahtava ystävä ja todella taitava poliitikko ja päättäjä. Nyt tarjolla kaksi hyvää ehdokasta tällekin tärkeälle paikalle.

….

Kello 15.08 ja hetki sitten puheenjohtajamme Petteri Orpon linjapuhe päättyi. Oli mukava huomata, että puhe täytti väen odotukset. Vahva ja selkeä puhe missä haluttiin sanoa asiat niin kuin ne on ja mitä me haluamme niille tehdä. Selkeitä yksiselitteisiä linjauksia mm. työnverotuksen keventämisestä, maksuttomasta varhaiskasvatuksesta, lisäpanostuksista peruskouluun ja laajemminkin sivistykseen ja osaamiseen, kaksivuotisesta esikoulusta, riittävästä tuesta toiselleasteelle, paikallisen sopimisen sallimisesta työntekijöille, Natosta ja monesta muusta. Yritän tuon puheen lisätä tänne joku rako vielä. Viimeistään lähipäivinä.

Kiitos kaikille palautteesta ja ideoista. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Yhdessä ja yhtenäisenä ja oli hieno lukea myös Alexander Stubbin haastattelu missä hän kehui Petteriä ja antoi täyden tunnistuksen tehdystä työstä toteamalla mm. ”Petteri on paljon parempi puheenjohtaja kuin minä”. Ei jäädä kaivelemaan vaan tehdään ja päätetään yhdessä ja edetään yhdessä.

Petteri asetti selkeäksi tavoitteeksi voittaa kaikki kolmet tulevat vaalit ja päästä kokoomuslaisten kanssa päättämään niin maakunnissa, eduskunnassa ja Europarlamentissäkin. Ja se tarkoittaisi myös pääministerin vaihdosta ja se ei olisi lainkaan huono juttu.

Kommentit