Jyskälään selostamaan.

Blogi, maanantaina 29.07.2013

Heinä-elokuunvaihde on aina takuu yhdestä kesän parhaasta viikosta. Ennen kansanedustajan työtä tein opettajantyön rinnalla myös pitkään työtä motorsportin parissa. Kesäviikonloput kuluivat moottoriradoilla ja ralleissa selostajana ja kuuluttajana ja viikoilla ja usein sunnuntai-aamuisin tuli tehtyä MTV3:lle Motorforumia. Lyhyemmät insertit viikkomakasiiniin ja pidemmät erikoisohjelmat mm. rallista ja jokamiesluokasta olivat arkipäivää. Yhden vuoden ennen kevään 2007 eduskuntavaaleja tein työtä moottoriurheilun parissa täysipäiväisestikin. Siitä oli kovaa vauhtia kehittymässä leipätyö. Eduskuntavaalit kuitenkin muuttivat suunnitelmat ja politiikka vei mukanaan. Tv-työ ja selostaminen jäi kuitenkin harrastukseksi ja joka vuosi tulee hoidettua edelleen muutamia SM-kisoja ja jotain aina tv:nkin puolelle ja sitten isoimpana urakkana Suomen MM-ralli Neste Oil Rally Jyväskylässä. Yhden kisan jätin selotajana väliin heti vaalikevään jälkeen, mutta sitten tuli kutsu takaisin selostamaan ja sillä tiellä ollaan tänäkin vuonna. Neljä tiukkaa duunipäivää edessä keskiviikosta alkaen ja kohokohtina Killerin Super-erikoiskokeen live-selostukset kymmentuhatpäiselle yleisölle ja Ouninpohjan Kakariston selostukset vieläkin suuremmalle yleisömerelle. Tunnelmia joita ei voi sanoin kuvailla vaan ne pitää itse kokea paikan päällä.

Nyt alkuviikosta pari päivää vielä Hämeessä. Eduskunnassa aloittaa tällä viikolla uusi eduskunta-avustajani. Pitkäaikainen avustajani Tiina Seppälä siirtyy hetkeksi täysipäiväisesti opiskelemaan ja saattamaan niin yliopisto-opintonsa päätökseen. Ja Tiina sitten palaa vuoden päästä takaisin täysipäiväiseen duuniin eduskuntaan. Mutta tällä viikolla uusi avustaja aloittaa tiimissämme. Tuttu tekijä hänkin. Palataanpa siihen alkuviikon aikana.

Mutta nyt aamun lehdet ja sitten uusi ainakin vielä aurinkoinen viikko käyntiin. Vielä ei paineta kaasua pohjaan. Mutta pian.

Kello 22.28 ja päivä aikalailla lomalle. Neste Oil Rallyn valmisteluja ja hieman tapahtumien ja juontojenkin läpikäyntiä. Ja hieman jo pakkaamistakin. Tulossa nimittäin supertiukka loppuviikko ja siinä ei vauhtia tule minultakaan puuttumaan saatikka sorateiden sankareilta. 

Huomenna sitten hieman eduskuntatöitä ja illalla tapaamaan väkeä Päijät-Hämeeseen. Kiertuetta siis siellä vuorostaan.

Kommentit