Jyskälä täysillä käyntiin – Mökkiperä, Jukojärvi, Surkee, Horkka, Halinen ja Äänekoski-Valtra

Blogi, perjantaina 29.07.2016
Kuva: AKK Sports Oy/ Taneli Niinimäki

Kuva: AKK Sports Oy/ Taneli Niinimäki

Hyvää huomenta ralli-Suomi 🙂 Tänään Jyskälä sitten todenteolla käyntiin kun eilisen Harjun avauserikoiskokeen jälkeen herätty ensimmäiseen ns. pitkään rallipäivään. Tänään MM-sarjan parhaat rallikuljettajat ajavat hienon lenkin. Ohjelmaan kuuluu tänään neljä kahteenkertaan ajettavaa erikoiskoetta: Mökkiperä, Jukojärvi, Surkee ja Horkka. Lisäksi tänään ajetaan vielä kaksi kokonaan uutta pätkää: Halinen ja Äänekoski-Valtra. Ja niin kuin eilen jo kirjoitinkin niin Halinen ja Äänekoski-Valtra EK:t ovat lyhyitä, mutta vauhdikkaita ja tarkkuutta vaativia. Päivä päättyy sitten tänään Harjulle missä eilen ajettu rallin avauserikoiskoe ajetaan nyt toisen kilpailupäivän päätöspätkänä.

Kello 16.03 ja juuri Äänekoski-Valtra -erikoiskokeelta hotellille ja pieni hetki täällä ennen illan Harjun erikoiskokeen selostamista. Ääneskosken pätkä oli todella upea ja paikamme myös mitä parhain rallin seuraamiseen. Pitkä hieno näkymä ja nyppyä, kaarretta ja suoraakin silmien edessä ja hiekkaa ja pölyä nyt suu ja koko mies täynnä. Kris Meeke ajaa upeaa kilpailua hyötyen toki hieman lähtöpaikastaankin, mutta täytyy kyllä sanoa, että myös Jari-Matti Latvala on erinomaisessa iskussa ja ilman aamun rengasrikkoa olisi todennäköisesti aivan tasoissa Meeken kanssa lähtöpaikastaan huolimatta. Sebastien Ogier ajaa pätkät ensimmäisenä ja hieman ehkä siitä kärsii, mutta ei paljoakaan enempää kuin JM ja muutkaan eli kyllä Ogierin ajossa nyt muutakin murhetta. Ott Tanäk myös hyvässä vauhdissa ja pientä ajovirhettä lukuunottamatta aivan kärkivauhdissa. Tämä on hieno ralli ja tilanne mitä parhain.

WRC2:ssa Esapekka Lappi menee kärjessä ennen Evansia ja Sunista ja kolmosissa Juuso Nordgren on hyvässä kärkivauhdissa kanssa Veibyn kanssa.

Tulkaa tänne seuraamaan rallia paikan päälle. Tämä on nimittäin parasta juurikin paikan päällä. Tänään illalla vielä selostan Harjun ja huomenna sitten hieno ja pitka rallipäivä edessä.

Kommentit