Jyrki Louhi tulee! Katse hallin kattoon!

Blogi, tiistaina 02.10.2012

Tänään HPK jäädyttää Jykän pelinumeron. Se on jääkiekossa seuran korkein mahdollinen kunnianosoitus pelaajalleen ja tänään sen kunnian saa Jyrki Louhi. Katse siis jäähallin kattoon.

Jykään olen itse saanut tutustua tietenkin katsoja lätkäpeleissä, mutta kaverina ja ystävänä motorsportissa. Tein varmaan haastattelun ensimmäisen kerran Jyrkistä Apparalla Rata-SM-kisoissa ja siitä se alkoi meidän kaveruus. Sitten vuonna 2007 ja myös 2011 Jykä oli tukemassa ja komppaamassa mua eduskuntaan. Ja myönnän, että tein myös duunia sen eteen, että olisimme saaneet miehen mukaan syksyn kuntavaaleihinkin ja miksei vaikkapa sitten eduskuntavaaleihinkin. Sen hän ehtii vieläkin.

Mutta Jykä on sellainen mies jolle voisi myös hattua nostaa. Hän ei jättänyt uraansa pelkästään jääkiekon varaan vaan opiskeli määrätietoisesti uransa rinnalla. Ja kun pitkä ura päättyi 2011 kauteen HPK:ssa niin nyt miehellä on toinen menestyksekäs ura jo menossa businessmaailmassa. 

Jääkiekkoilijana Jtkä ehti pelata kaiken kaikkiaan 606 SM-liigaottelua joista valtaosan Kerhossa (493). Ja verkotkin hyökkääjän toimesta heiluivat ihan kivasti. 91 maalia ja 133 syöttöä ja kruununa vuoden 2006 Suomenmestaruus ja sen seurana viisi pronssia, pari hopeeta ja nuorten maailmanmestaruuskin. 

Tänään HPK-JYP -matsissa paita nousee kattoon! Katse sinne!
Onnea Jykä ja kiitos tänään ennen muuta jääkiekkourastasi, mutta myös kaikesta muusta.
Tuossa muuten hieman juttua Jykästä viime eduskuntavaalien ajalta.
….

Päivä pakettiin. Kello 21.24 ja kotona jo hetkinen. Illalla tänään piipahdin vielä puoleksitoista tunniksi puhumaan Riihimäen Senioriopettajille vanhuspalvelulain nykytilanteesta ja myös hieman sivistyspolitiikankin ajankohtaisista asioista. Valitettavasti en Jykän pelipaidan jäädytystä ehtinyt nyt Rinkelinmäelle katsomaan, mutta ajatukset siellä ja upeassa miehen urassa.

Hyrialla Riihimäellä vanhan Kotitalousoppilaitoksen suuri sali oli täynnä väkeä. Uusia senioriopettajiakin mukana ja alustukseni jälkeen erittäin hyvä ja vilkas keskustelu. Sinne jäivät vielä nauttimaan iltapalaa kun minä luvan kanssa lähdin kotiin perhettä katsomaan. Kiva niin, mutta puolitoista tuntia siinä meni kuin siivellä.

Päivällä eduskunnassa vain ulkoasiainvaliokunnan kokous missä puolustusministeriön ajankohtaisia asioita ja EU;n puolutusministerikokouksen asialistaa. Sitten istunnossa hyvä keskustelu Valtioneuvoston selonteosta: Sähköisen median viestintäpoliittinen ohjelma. Iso kokonaisuus ja hyvä asiakirja tulevaisuuteen.

Nyt vielä hetki vaaliasioita ja sitten itsekin nukkumaan. Muuten täällä onkin jo hiljaista.

 

 

Kommentit