Juokse sinä homma… 15. thDERBY-viikko lataa kesäakut täyteen

Blogi, maanantaina 03.07.2017

Tänään aloitimme ystävien kanssa 15. thDERBY -leiriviikon Vaahteramäen Ratsutallilla. Perinne sai aikanaan alkunsa olin aloittanut ratsastamisen ja halusin kisaamaan. En vielä kisakentille päässyt niin päätin järjestää omat kisat ja näin syntyi thDERBY. Viikonmittainen leiritys huipentuu sitten aina viikonloppuna kouluratsastuskilpailuun, missä mitaan se mitä olemme kuluneen vuoden aikana oppineet.

Uuden kisaohjelman tein viime viikolla kisaani varten ja tänään kahdessa leiriryhmässä aloitimme kisaviikon leirin. Ja tämä viikko on kyllä aina sellainen mitä minä ja varmasti koko porukkamme odottaa. Vuosien aikana kisaporukka on muodostunut siitä minun kanssa ratsastavien joukosta ja ihan alusta asti mukana on ollut rakas ystäväni Saija Grönholm ja sieltä vuosien takaa myös Paula Pötry, Tiina Seppälä, Tiina Vuotila ja vuosien varrella mukaan on liittyneet monet mainiot kaverit. Parhaillaan kentällä oli kisaamassa jopa 16-17 ratsukkoa ja nyt mukana seitsemän eli hieman eri vuosina porukka vaihtelee kun perheet kasvavat ja erilaisia kesäjuhliakin aina jonkun thDERBY-viikonlopulle osuu. Mutta sitten on aina hauska saada paluumuuttajia kentälle välivuosien jälkeen ja vanha jengi on taas ja aina koossa.

Tänään itse aloitin uuden hevosen Mimmin kanssa treenit kisaa kohden. Muutaman vuoden kaverinani kisassa ollut Cossette alias Klaara on nyt saikulla, mutta hienosti se Mimmikin liikkui ja miksi ei liikkuisi sillä onhan Neito tallin yksi parhaista. Ja ihan kelvollisesti se meidän yhteistyö tänään alkoikin ja katsotaan mitä viikko sitten tuo tullessaan.

Kesälomaa siis vietellään. Tänään lapsi kunnan kesäleirille Räyskälään ja lounaskahvit Lopen Kalamyllyllä. Aivan paras on Soilin savulohivoileipä eli poiketkaapa Kalamyllyllä, kun kantatie 54:ää ajelette. Kaunis ja kiva paikka aidon ja oikean joen ja kosken kupeessa. Joki voi antaa lammenkin lautta luotaisiakin antimiaan 🙂 Kannattaa siis kokeilla onneakin.

Huomenna sitten aamusta Hämeenlinnaan ja siellä heinäkuun Kuukausimarkkinoilla keräämme nimiä Tasavallan presidentti Sauli Niinistön kannattajakortteihin. Tervetuloa siis markkinoille ja Saulin Teltalle piipahtamaan! Nähdään siellä kello 11-12!

Kommentit