Junnusalibandyn riemua.

Blogi, lauantaina 11.01.2014

Salibandy on ollut aina yksi suosikkilajini. Lähellä sydäntä ja sen parissa on tullut tehtyä monenlaista. Siitäkin huolimatta, että pienenä ja pyöreänä en sählyä osannut eikä pelaajaura avautunut. Näin löysin itseni puuhamiehen paikalta auttamassa kavereitani niin Loppi Bombbersin aikoina kuin Lopen Laakankin menestysvuosina aina lajin ykkösdivaria myöden. Hieno muisto myös Elmolan palloilusalin hyväntekeväisyysmatsi jääkiekossa halvaantuneen Jaroslav Otevrelin hyväksi ja Laakan näytösottelu Suomenmestari SSV:tä vastaan. 90-lukua siis elettiin.

Näinä vuosina sitten kylvettiin myös junnusählyn siemen Lopelle. Syntyi Lopen Floorball Team eli LFT vastaamaan lasten salibandystä. Ja seuran toistaiseksi kovin saavutus oli parin vuoden takaisen 96-poikien Suomenmestaruus. Ja nyt seuran kasvateista Ville Lastikka ja Teemu Metsälä pelaavat jo maajoukkueessa ja avaavat tietään pikkuhiljaa jo liigaankin. Ja monta muuta hienoa pelaajaa seurasta kasvanut ja kasvaa koko ajan. Iso kiitosta tästä kuuluu tytöille ja pojille itselleen mutta myös vanhemmille ja joukkueiden puuhamiehille ja -naisille. Hienoa talkootyötä ja arvokasta lapsi- ja nuorisotyötä.

Tänään Elmolassa pelataan jälleen pikkupoikien huippusalibandyä. Vuonna 2003 syntyneiden poikien Salibandyn Eliittisarjan kotiturnaus päivän ohjelmassa ja katsomot jälleen täynnä. Kaksi peliä myös LFT:n pojilla. Ensimmäisessä Pöytyä kaatui maalein 8-4 ja toinen matsi illalla kello 18.00. Tervetuloa siis seuraamaan junnusählyä ja tänään myös naisten salibandyä RSS Panthersin johdolla Riihimäen Urheilutalolla. Katseltavaa siis riittää.

Päivällä piipahdin myös katsomassa uuden Päiväkotimme Muksumäen muuttotalkoita. Talo on nyt valmis ja talonväki tekee tämän päivän muuttohommia. Kaunis ja avara talo upealla mäennyppylällä odottaa jo lapsia ja maanantaina viisivuotiaat ja eskarilaiset suuntaavatkin jo uuteen taloon. Kertakaikkisen upea talo ja kuun lopussa talon tulee vihkimään käyttöön Sosiaali- ja terveysministerimme Paula Risikko. Samana päivänä 28.1.2014 järjestämme Lopella myös kahvitilaisuuden ministerimme kanssa kello 13-13.45. Paikka vielä varmistamatta, mutta laitakaa jo aikaa ylös.

Niin ja kun tämä urakka nyt valmis niin samantien aloitamme vastaavan rakennusuran Launosissa ja vastaavan projektin suunnittelun ja eteenpäin viemisen myös Läyliäisissä. Kasvava kunta siis tarvitsee lisää tiloja ja nyt uusinta uutta ja hauskalla tavalla toteutettuna. Kannattaa käydä kurkkaamassa kun paikassa aikanaa yleisöllekin avoimet ovet. 

Kello 22.14 ja mukava päivä täällä Lopella takana. Salibandya katsomassa päivällä ja illalla ja välissä sitten hieman mökillä ja hyvää lähiruokaa kollegani Eeva-Maria Maijalan porotilalta. Käristystä. LFT:n 03 pojat pelasivat hyvät pelit tänäänkin ja avausvoiton jälkeen makea taistelutasapeli sarjakärjestä Naantalista. Todellakin jännittävä matsi ja hyvä lopputuloskin.

Mutta huomenna sitten pulkkamäkeen ja jos vaikka poron vaihtaisimme Lopen peuraa. Luomua sekin vaikka ei kuulemma virallisesti riistaa saakaan luomuna pitää. Kuulemma ei voi tietää mitä kaveri on metsissä ja pelloilla syönyt. No mitä väliä. Hyvää ja maukasta luontoruokaa.

Kommentit