Jukka Jalosen mitalijuhla pitäisi lisätä Riihimäen kesätapahtumien kalenteriin

Blogi, keskiviikkona 15.06.2022

Kesäkuulle pysyvä kalenterimerkitä: Jukka Jalosen kultajuhlat.

Näinhän se näyttää nyt menevän. Jukka Jalonen on tehnyt huikeaa työtä jääkiekon maajoukkueemme johdossa tiimeineen. Aina joukkue ei ole ollut yksilötasolla kovin toivottu, mutta menestys onkin kummunnut aina joukkuehengestä, yhdessä tekemisestä ja jokaisen vahvuuksien 110% hyödyntämisestä. Olen Jukan saanut tuntea todella pitkään ja saanut kuunnellakin monet kerrat hänen luentojaan ja esitelmiään ja ne ovat kerta toisensa jälkeen aiheuttaneet Vau-tunteen. Ehkä se juttu ollut se miten timantteja hiotaan, miten monta pientä timanttia kimmeltää yhtä suurta kauniimmin ja miten hopea kiillotetaan kullaksi.

Kultaseppä on mestari.

Tänään siis oli taas tuon kesäkuun juhlan aika. Jukan kotikaupunki järjesti jälleen Graniitilla upean kansanjuhlan. Torilla juhlittiin Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalosen MM-kullan lisäksi myös historiallista talven  olympiakultaa, mutta myös naisten jääkiekkomaajoukkueessa pelanneen Sanni Rantalan olympiapronssia. Jalometallia oli siis lavalla enemmänkin ja eri sävyissä.

Juhla järjestettiin Granitin aukiolla Phil Harmonic Bandin kesäkeikan yhteydessä ja juhlassa tenori Juha Riihimäki lauloi Maamme-laulun ja kamarikuoro Gaudete Finlandian.

Kesähetkiä parhaimmillaan! Onnea Jukka, Sanni ja suomalainen jääkiekko! Onnea Suomi!

Ja olin kyllä enemmän kuin iloinen, että Riihimäen kaupunki päätti nyt MM-kullan jälkeen perustaa jo olympialaisten aikaan esittämäni Jukka Jalosen nimeä kantavan stipendirahaston. Rahaston peruspääomaksi osoitettiin nyt 10 000 euroa, mutta toivottavasti

menestystä tulee jatkossakin ja sen myötä kymppejä lisää rahaston pääomaan. Ja samalla myös näitä kansanjuhlia. Niin ja olisiko paikallaan myös kansalaiskeräys rahastoon? Uskon, että meistä moni haluaisi myös tätä kautta ja tällä tavalla muistaa ja kiittää ja myös onnitella Jukkaa! Eikö olisikin ideaa?

PS. Laitoin kesäkuulle 2023 illan kalenteriin 🇫🇴

 

Kommentit