Juho Nihdin TET-viikko eduskunnassa

Uutiset, perjantaina 10.11.2017

Hei, olen Juho Nihti Hämeenlinnasta ja olen Tet-harjoittelussa Timolla. Aloitin viikkoni tiistaina johtuen maanantaina vietettävästä maakuntapäivästä, jolloin Timo oli kokouksissa Hämeenlinnassa ja Läyliäisissä. Tiistai alkoi Wefood-edustajien tapaamisella. Wefood on tanskalainen hävikkiruokahanke. Konseptin ajatuksena on avata hävikkiruokamyymälä suomeen, jossa myydään kaupoilta, tukuilta ja tuottajilta lahjoituksena saatuja elintarviketuotteita 30-50% alennuksella normi hintaan nähden. Hanke on vasta aluillaan ja hakee rahoitusta erilaisilta tahoilta. Esittelyn jälkeen menin Timon kanssa lounaalle. Lounaalta Timo jatkoi valtiovarainvaliokunnan kokoukseen ja minä menin Deryan kanssa vastaanottamaan tervakoskelaisia koululaisia. Oli ilo päästä oppaan mukaan kiertämään taloa ja saamaan tietoa talon historiasta. Kierroksen jälkeen vierailijat saivat kysyä Timolta kysymyksiä, joihin Timo vastasi mallikkaasti. Vierailijoiden lähdön jälkeen aloin päivittämään Timon henkilökohtaista kalenteria.

Keskiviikkona Timo lähti puolustusvaliokunnan kanssa viroon työmatkalle. Kun Timo oli matkalla pidin sillä välin muista edustajista huolta. Muina päivinä olen ollut mm. Avustajabriefissä, kotimaisten juustojen esittely/maistelu tapahtumassa ja lukemassa ajankohtaisia asioita lehdistä. Eduskunnassa paljon puheenaiheita ja mielipiteitä on herättänyt alkoholilaki. Torstain kyselytunnin jälkeen keskustellaan alkoholin verotuksen nostosta. Kyselytunnin aiheet ovat kuin pääsiäismunan lelu, aina yhtä yllättäviä.

Viikko päättyi Timon kanssa facebook-live lähetykseen. Juttelimme mm. Hämeenlinnan nuorisovaltuustosta, Malmin lentokentän tilanteesta sekä Timon työreissusta.  Livelähetyksen jälkeen vierailulle tuli Lopen seniorit ry, mukava vastapaino alkuviikon koululuokalle.

Tet-viikosta jäi jälleen hyvä mieli ja iso arvostus Timon työtä kohtaan. Myös Derya on ollut mukava ja ihana, kun päästi minut jälleen kerran hidastamaan omia töitään.

Juho Nihti

Kommentit