Kokoomuksen Timo Heinonen: Isänpäivästä virallinen liputuspäivä

Uutiset, sunnuntaina 12.11.2017

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen esittää, että Sisäministeriö nostaisi isänpäivän samaan virallisten liputuspäivien ryhmään johon jo kuuluu äitienpäiväkin.

-Vain virallisina liputuspäivinä valtion virastot ja laitokset on velvoitettu liputtamaan. Samaa ohjetta noudattaa myös monet kaupungit ja kunnat. Minusta isänpäivä ja ennen muuta isät kyllä ansaitsevat saman arvostuksen kuin äidit ja liputuspäivä on yksi arvokkain tapa tätä osoittaa, toteaa Timo Heinonen.

Viralliset liputuspäivät on määrätty Suomen lipulla liputtamisesta annetussa asetuksessa. Jokavuotisia virallisia liputuspäiviä on kuusi. Näiden kuuden joukkoon kuuluu siis mm. äitienpäivä. Lisäksi kalenteriin on merkitty kolmetoista muuta liputuspäivää, joihin lukeutuu taasen isänpäivä.

-Hyvään liputuskulttuuriin kuuluu jo nyt liputtaa vakiintuneinakin liputuspäivinä Suomen lipulla samaan tapaan kuin virallisinakin liputuspäivinä. Muutos siis olisi vain tämän tavan vahvistus ja osoitus tasa-arvosta myös isiä kohtaan.

Heinonen pitää hienona myös sitä, että Suomi 100 -itsenäisyyden juhlavuonna on liputtamaan kannustettu suomalaisia myös yhä useammin ja rohkeammin.

-Oma lippu on itsenäisen valtion arvokas tunnus. Ja sillä voi ja saa osoittaa kiitollisuutta ja kunnioitusta erilaisissa tilanteissa. Esimerkiksi liputtaminen Suomen luonnolle on ollut tästä hieno osoitus.

Heinonen pitää tärkeänä, että jatkossakin niin äitienpäivän kuin isänpäivänkin rooli suomalaisessa yhteiskunnassa säilyy. Lisäksi Heinosen mukaan on hyvinkin paikallaan muistaa myös isovanhempia ja läheisiäkin.

-Perinteitä pitää kunnioittaa ja myös siksi äitienpäivä ja isänpäiväkin paikkansa ansaitsevat kouluissa ja päiväkodeissakin, mutta se ei tarkoita sitä, että lisäksi emme voisi juhlistaa ja kiittää myös omilla päivillä läheisiä niin kuin teemme jo ystävienkin kohdalla, otti Heinonen samalla kantaa keskusteluun juhlapäivien vietosta kouluissa. Heinonen toimi ennen kansanedustajaksi tuloa peruskoulussa luokanopettajana.

Kommentit