VLN varapuheenjohtaja Timo Heinonen Riihimäen uintikisoissa – ”Kun liikuntapaikat on kunnossa kehittyy lahjakkuuksista myös mestareita”

Uutiset, lauantaina 04.11.2017

Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Timo Heinonen seurasi viikonloppuna Riihimäen Uimaseuran isännöimiä uinnin Ikäkausimestaruuskilpailuiden Etelä Suomi 2-aluekilpailua Riihimäen Uimahallilla. Heinonen jakoi myös lauantain nuorille menestyjille palkinnot ja toivotti samalla vanhemmille onnea jatkoon. Etelä Suomi 2 -aluekilpailu toimi yhtenä kolmesta karsintakilpailusta nuorten Suomenmestaruuskisoihin.

– Hieno tapahtuma ja valtavasti uimareita ja paljon myös väkeä kisoja seuraamassa. Riihimäen Uimaseuran väki teki kisojen parissa hyvää työtä, mutta hyvää on ollut työ itse uinninkin parissa. Kotikisoissa omat uimarit esittivät hyviä otteita altaassa, kiitteli Timo Heinonen kisojen jälkeen.

Heinonen kehui myös kisojen tunnelmaa ja sitä miten altaan reunalla kannustettiin kavereita hyviin suorituksiin. Liikuntapaikkarakentamisen parissa pitkään VLN:ssä ja myös sen rakentamisjaoston puheenjohtajanakin toimineena Heinonen muistutti myös hyvien liikuntapaikkojen merkityksestä menestymiseen ja yleensä harrastamiseenkin.

– Kyllä se heti näkyy missä liikuntapaikat ja mitkä liikuntapaikat missäkin on kunnossa. Riihimäeltä tulee hyviä uimareita ja myös hyviä jääkiekon pelaajia on paikat on kunnossa ja antavat näin mahdollisuuden harrastaa ja myös kehittää sitten itse toimintaa ja valmennustakin. Hyvä esimerkki on myös kotikuntani Loppi missä on yksi Etelä-Suomen parhaista ampumaradoista ja heti sen myötä on löytynyt menestyviä ampujia, pohti Timo Heinonen ja kannustikin kuntia pitämään huolta ja rakentamaan myös uusia liikuntapaikkoja.

Riihimäen Uimaseuran nuorten kisat keräsivät  valtavan määrän uimareita SM-karsintaan ja altaan reunalla toimitsijoina nähtiin paljon uimareiden vanhempia ja myös jo junnusarjat taakse jättäneitäkin uijia.

– Lajissa kuin lajissa tämä talkootyö on kyllä korvaamaton ja ratkaiseva apu. Toivotaan, että kunnat myös kasvavassa määrin tekisivät liikuntatiloista ainakin lapsille maksuttomia. Näin me esimerkiksi Lopella teimme ja sillä pystymme huolehtimaan, että osallistumismaksut harrastuksiin pysyy kohtuullisina ja kaikilla on mahdollisuus päästä mukaan.

– Kun mahdollisimman moni pääsee kokeilemaan eri lajeja ja urheilupaikat ja myös toiminta ja valmennus ovat kunnossa niin kyllä sitä menestystäkin tulee. Ja totta kai aina tärkeintä on se, että saamme mahdollisimman monen liikkumaan ja nauttimaan liikunnasta ja urheilusta.

Uinnin Ikäkausimestaruuskilpailuiden Etelä Suomi 2-aluekilpailut käytiin Riihimäelle 3.-5.11.2017. Suomenmestaruudet ratkotaan joulukuun alussa Vaasassa.

 

 

Kommentit