Juhlaillan tunnelmia – Kokoomus 100 vuotta juhla Finlandiatalolla ja tänään Timotein perinteinen joulukonsertti

Blogi, sunnuntaina 09.12.2018

Jaanan kanssa sain eilen juontaa Kokoomuksen 100-vuotisjuhlan Finlandiatalolla! 💙 Kuva: Eija Aittola.

Eilen illalla minulla oli suuri kunnia saada juontaa rakkaan kasvattajaseuran eli Kansallisen Kokoomuksen 100-vuotisjuhlat Finlandiatalolla yhdessä ystäväni ja kollegani Jaana Pelkosen kanssa. Petteri aikanaan minua juhlaa juontamaan pyysi ja se oli pyyntö mitä ei tarvinnut hetkeäkään miettiä. Se oli tehtävä ja kunnia mistä ei ollut tarvetta eikä syytäkään kieltäytyä.

Eilen Kokoomuksen juhlissa oli myös paljon nuoria! Tässä Riihimäen Kokoomusnuorten Timon Tiimiläisiä Finlandiatalolla.

Eilen illalla tunnelmarikas ilta maamme juhlavimmassa paikassa ja erityisen upea oli tunnelma kun puolueemme puheenjohtaja Petteri Orpo luki presidenttimme tervehdyksen yhteiselle kokoomuksellemme.

Mukana juhlassa oli paljon konkareitamme, mutta myös paljon nuoriamme. Oli mukana tavata molempia ja vaihtaa kuulumisia ja kuulla tarinoita vuosien ja vuosikymmenienkin takaa. Nuorten tiimistäni mukana oli myös monia ja olen enemmän kuin iloinen, että olen tällaisia nuoria saanut mukaan toimintaamme ja myös omaan tiimiini. Ehkä joskus saan olla heistä jonkun vaikkapa eduskuntavaalikampanjaa tekemässä ja tukemassa kun on heidän vuoronsa. Ja aivan varmasti olen monen kuntavaalikampanjoita tukemassa ja tekemässä jälleen parin vuoden päästä. Yhteistyössä on voimaa.

Aloitimme Hennan ja Petterin kanssa yhdessä vieruskavereina aikanaan eduskunnassa. Ystävyys on kantanut tänne asti ja monia hienoa yhteisiä muistoja.

Kiitos mahtavasta illasta ja ikimuistoisista hetkistä. Vahvin tunnelma oli tasan puoliltaöin kun vuorokausi vaihtui tähän eli 9.12., sillä juuri tänään täyteen 100 vuotta Kokoomuksen perustamisesta. Me juhlistimme sitä esityksestäni spontaanilla Paljon onnea vaan -laululla. Laulakaa tekin sitten aikanaan kun puolueemme täyttää vaikkapa 150 tai 200 vuotta jos tämä blogini silloin vielä jostain luettavaksi löytyy.

….

Jaana Pelkosen kanssa minulla oli kunnia juontaa Kokoomuksen 100-vuotisjuhla Finlandiatalolla. Ikimuistoisia hetkiä ja kunnioita.

Petteri piti mahtavan juhlapuheen Finlandiatalossa. Yhdessä päätimme, että keväällä kokoomus on vaaleissa suurin puolue ja Petteristä tehdään pääministeri.

Jyrki Katainen onnittelemassa Petteri Orpoa.

Illan aikana otettiin satoja kansikuvia Nykypäivään ja itse sain olla monen kanssa kuvissa.

Tänään vein illalla kynttilät senaattori Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalle ja loppilaisille Kansallisen Kokoomuksen perustajajäsenten haudoille. Vanhalla Ylioppilastalolla tasan satavuotta sitten paikalla oli mm. Ossia Yrjö-Koskinen. Jo vajaata paria kuukautta  myöhemmin he perustivat sitten Lopen Kokoomuksen yhdessä Lauri A. Yrjö-Koskisen, Mikko Ilkan ja Aino Eskolan kanssa.

Tämä varsinainen juhlapäivä huipentui osaltani sitten kotikirkkoon. Siellä tänään illalla Timotein perinteinen joulukonsertti. Tämä on ollut minulle perinne jo vuosien ajan ja jälleen tänään koin jotain aivan ainutlaatuista. Anneli Julen on tehnyt kuoron kanssa upeaa työtä ja tänään meitä loppilaisia hemmotellaan yhdellä maamme parhaalla ja maailmallakin menestyvällä naiskuorolla.

Tämänkin illan konserttiohjelmisto oli todella korkeatasoinen ja vaativa. Ja Annelin käsissä jokainen ääni toi puhtaasti ja yhdessä. Suuri kiitos vielä illan konsertista ja erityisesti siitä minulle rakkaimmasta Ketun Joululaulusta.

Ja mikä olisi ollutkaan parempi päivän päätös kuin salibandyn maailmanmestaruus. Lopen LFT:n kasvatti, loppilainen Ville Lastikka mestarijoukkueessa ja todellakin mestaruuden tekijänä! Onnea KirurgiLastikka! Onnea LFT! Ja onnea vielä koko maajoukkue!

Kommentit