Juhani Peltosen kirjallisuusseura tutustui Eduskunnan taiteeseen

Uutiset, maanantaina 26.04.2010

Juhani Peltosen kirjallisuusseura piti vuosikokouksensa tällä kertaa Eduskunnassa. Seuran puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen oli kutsunut seuranväen tutustumaan talon taiteeseen ja reilun tunnin kierroksen aikana ei ehditty nähdä kuin yksi murto-osa kaikesta. Vierailu päättyi talossa pidettyyn vuosikokoukseen jossa esillä oli niin tämän vuoden kirjallisuustapahtuma kuin jo vuoden 2011 juhlavuosikin. Ensi vuonna Juhani Peltosen syntymästä tulee kuluneeksi 70 vuotta ja kirjallisuusseura täyttää 10 vuotta.

– Päätimme tehdä vuosikokouksiemme ”kulttuuria ja kokoustamista” –periaatteesta nyt myös perinteen. Viime vuonna olimme teatterissa, tänä vuonna tutustuimme eduskunnan taiteeseen ja katsomaan mitä keksimme ensi vuonna, kertoi seuran puheenjohtaja Timo Heinonen.

Vierailun erikoiskierroksella eduskunnan opas kierrätti ryhmää myös sellaisissa tiloissa joihin ei talossa normaalisti vierailla ole mitään asiaan. Kirjallisuusseuralaiset pääsivät näkemään mm. vanhan suuren valiokunnan istuntosalin kuin myös vain naiskansanedustajia varten aikanaan tehdyn naisten lepohuoneen ”Naistenhuoneen”. Jokaisessa paikassa osa eduskunnan taidekokoelmista oli esillä.

– Loppilaisryhmiä on käynyt vieraanani todella paljon. Olenkin esittänyt sellaisen avoimen kutsun kaikille loppilaisille ja sen voisi tässä jälleen hyvin uusia. Eduskunnassa on paljon siis muutakin nähtävää esimerkiksi taidetta yli 100 vuoden ajalta ja paljon muutakin. Tervetuloa vaan isommalla tai pienemmälläkin porukalla. Yhteyttä vain minuun niin järjestellään, totesi Heinonen.

Juhani Peltosen kirjallisuusseuran puheenjohtajana jatkaa Timo Heinonen ja hallitukseen erovuoroisten tilanne valittiin Erja Karvinen, Antti Seppä, Risto Nurmi ja aivan uutena mukaan tullut Antti Kuosmanen. Juhani Peltosen tämän vuoden kirjallisuustapahtuma järjestetään Lopella 8.5.2010 otsikolla ”Minun on ikävä minua”. Päivän aikana seminaarissa puhuvat filosofi, kirjailija Johannes Ojansuu ja toimittaja Outi Uotila, elokuvaesityksenä nähdään harvinaisempi Ei jälkeäkään vuodelta 1988 ja illan ohjelmassa on Rosa Liksomin Pruuklinin kissat, jossa Fallesmannissa nähdään lavalla kesäloppilainen Marja-Leena Kouki ja Mira Kivilä.

Kommentit