Fatbardhe Hetemaj tähtää eduskuntaa

Uutiset, perjantaina 30.04.2010

Vuoden pakolaisnainen 2009 Fatbardhe Hetemaj, 25, pyrkii eduskuntaan Helsingin kokoomuksen listalta. Hän paljasti suunnitelmasa Ylen Radio 1:ssä, missä Hetemaj keskusteli mm. monikulttuurisuus-sanan eri merkityksistä eri ihmisille. Kansanedustaja Timo Heinonen on iloinen ystävänsä rohkeasta ratkaisusta ja ottaa innolla Hetemaj ehdokkuuden vastaan.

– Tämä on todella kova juttu. Fade (Fatbarde Hetemaj) on sellainen tekijä, osaaja ja mielipidevaikuttaja, että hänenlaisia maamme tarvitsee. Aivan erityisen esimerkillinen juuri tässäkin ajassa, kehui Timo Heinonen Hetemajta ja hänen ratkaisuaan.

– Kun aikanaan tutustuin häneen niin olin heti varma, että hänestä Suomi tulee vielä kuulemaan. Hän on jo nyt tehnyt valtavasti maamme hyväksi mm. Vuoden Pakolaisnaisena ja uskon, että eduskuntavaaleissa hän tulee tekemään kovan tuloksen ja seuraavaksi sitten vaikuttamaan eduskunnassa, totesi Heinonen.

”Fadena” tunnetun Hetemajn isä saapui Suomeen Kosovosta heinäkuussa 1992 ja sai oleskeluluvan painavasta humanitaarisesta syystä. Äiti tuli saman vuoden syyskuussa perheen neljän lapsen kanssa. Heistä Fatbardhe oli tuolloin seitsenvuotias.

Opintojaan jatkava kauppatieteiden kandidaatti Fatbardhe Hetemaj on harmitellut, että maahanmuuttajat saattavat laiskistua Suomessa, olla opettelematta kieltä, pysyä kouluttautumatta ja menemättä töihin.

Hänen kaksi veljeään Perparim Hetemaj ja Mehmet Hetemaj ovat tunnettuja ammattilaisjalkapalloilijoita.

Kommentit