Hei, me kaikki puhutaan maahanmuutosta! -kiertue käynnistyy 24.4.2010

Uutiset, perjantaina 23.04.2010

Kokoomus ja Kansalliset Maahanmuuttajat ry käynnistävät Hei, me kaikki puhutaan maahanmuutosta! -kiertueen Helsingistä 24.4.2010.

Suomalaiset haluavat puhua maahanmuutosta. Internet pursuaa maahanmuuttokeskustelua. Palautetta on puolesta ja vastaan, ja mielipiteet jakautuvat – jyrkästi. Maahanmuutosta ei yleensä keskustella ilman tunneryöppyä.
Uskomme tunnekuohuisen suhtautumisen kertovan siitä, että aiheesta ei ole osattu keskustella. Olemme olleet neuvottomia sen suhteen, kuinka asiasta tulisi keskustella, vai pitäisikö keskustella lainkaan.

Maahanmuuttokeskustelussa on sallittava erilaiset mielipiteet. Jokaisella on ymmärrettävä tarve tulla kuulluksi. Tämä ei silti tarkoita rasismin hyväksymistä missään muodossa. Siksi Kokoomus ja Kansalliset Maahanmuuttajat ry pitävät tärkeänä, että kaikilla on mahdollisuus osallistua yhdessä keskusteluun.

Maahanmuuttokeskustelussa tulee pitää huolta siitä, että kaikki saavat äänensä kuuluviin ja että meillä on paitsi mielipiteitä, myös ymmärrystä itse asiasta eli ihmisistä.

Kokoomus ja Kansalliset Maahanmuuttajat ry haluavat, että keskusteluun osallistuvat sekä syntyperäiset suomalaiset että maahanmuuttajat. Kokoonnutaan kaikki saman katon alle, kuunnellaan toistemme huolia, toiveita ja kokemuksia, ja opitaan yhdessä tuntemaan toinen toisemme paremmin. Keskustelemalla syntyvät nimittäin kunnioitus ja ymmärrys, ja ymmärryksestä on enää lyhyt matka ratkaisuihin. Joten tervetuloa mukaan, olitpa sitten Juupajoelta, Tulimaasta tai jostain siltä väliltä!

Jokaisessa kiertueen tapahtumassa on mukana Kokoomuksen ministeri kuuntelemassa ja keskustelemassa osallistujien kanssa.

HEI, ME KAIKKI PUHUTAAN MAAHANMUUTOSTA! –KIERTUEEN TAPAHTUMAT:

– LA 24.4. ULKOMINISTERI ALEXANDER STUBB, HELSINKI, VANHAN KUPPILA KLO 14-15

– LA 24.4. VIESTINTÄMINISTERI SUVI LINDÉN, OULU, CAFÉ SAARA (OS. KIRKKOKATU 2) KLO 11.30

– LA 15.5. VALTIOVARAINMINISTERI JYRKI KATAINEN, TURKU, KAUPPATORI, KLO 13 – TI 18.5. ASUNTOMINISTERI JAN VAPAAVUORI, ESPOO, KAUPPAKESKUS ISO OMENA, KLO 17

– LA 22.5. SISÄMINISTERI ANNE HOLMLUND, PORI (kellonaika ja paikka ilmoitetaan lähiviikkoina www.kokoomus.fi/ajankohtaista -sivuilla)

– LA 29.5. PERUSPALVELUMINISTERI PAULA RISIKKO, VAASA (kellonaika ja paikka ilmoitetaan lähiviikkoina www.kokoomus.fi/ajankohtaista -sivuilla)

– LA 29.5. OPETUSMINISTERI HENNA VIRKKUNEN, VANTAA (kellonaika ja paikka ilmoitetaan lähiviikkoina www.kokoomus.fi/ajankohtaista -sivuilla)

– LA 29.5. PUOLUSTUSMINISTERI JYRI HÄKÄMIES, LAHTI (kellonaika ja paikka ilmoitetaan lähiviikkoina www.kokoomus.fi/ajankohtaista -sivuilla)

Järjestäjä: Kokoomus ja Kansalliset Maahanmuuttajat ry.

Lisätietoja Kansalliset Maahanmuuttajat ry:stä: http://www.kansallisetmaahanmuuttajat.fi/

Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Hei, me kaikki puhutaan
maahanmuutosta –kiertueen tilaisuuksiin!

Kommentit