Joulutapahtumien viikonloppu.

Blogi, lauantaina 08.12.2012

Kun tuo lumi nyt tuli ja talventuntu ja talvi sen myöntä niin nyt pääsemme nauttimaan joulutapahtumista ja -markkinoista. Tänään Hämeenlinnassa luvassa upea Wetterhoffin käsityöläisten Joulu. Sinne siis kannattaa ehdottomasti suunnata ja varmasti löytää hieman erilaisiakin joulupaketteja pukin konttiin. Hämeenlinnan Wetterhoffin talon kahdessa kerroksessa ja piha-alueillekin kokoontuu yli 30 käsityöläistä myymässä omia tuotteitaan. Ulkona ainakin mm. Seppä-Jussin työnäytöksiä ja Cafe Hoffin tunnelmallinen kahvilakoju kuumine juomineen. Ja varmasti hauska tunnelma on myös kaupungin Wetterhoffin makkaranpaistonuotiolka. 

Hämeenlinna siis tänään suunnaksi ja nautitaan käsityöntekijöiden taidoista. Katsotaan mitä löydetään ja herkkuja ja hyvää syötävää ainakin. Nähdään.

Hämeenlinna päivä tänään todellakin. Päivällä ensin nautimme koko perheen voimalla Wetterhoffin joulusta ja mukava ja tunnelmallinen tapahtuma olikin. Kivoja käsitöitä ja kädentaitajien näytöksiä ja tottakai Joulupukki ja erilaisia joulun herkkujakin. Tapahtuma jatkuu vielä huomenna sunnuntaina eli vielä ehditte. Huomenna myös Lopella Aitan Joulu -tapahtuma Lopen Sajaniemessä. Oksasen Minna on loihtinut ystävineen uuden tapahtuman Lopelle ja sinne ajattelin huomenna ehtiä. Oksasen tila löytyy osoitteesta Alimelkontie 13 ja siellä joulua huomenna.

Illalla sitten ajelin vielä Hämeenlinnaan uudestaan. RitariAreenalla HPK kohtasi Tampereen Tapparan ja olikin upea ja tiukka matsi. Vasta voittolaukauksin kirvesrinnat ottivat toisen pisteen matkaansa eli aikalailla tasaista vääntöä meille tarjoiltiin kolme kokonaista erää ja vielä jatkoaikakin. Jäähyjä aika paljon ja muutama aikalailla heppoinenkin Kerholle ja se jatkuva alivoimapelaaminen vei kyllä tänään pelistä parhaan terän. Mutta matsin voittaa se kumpi tekee enemmän maaleja ja tänään se oli Tappara. Ensi kerralla ei ole.

Hieno päivä takana. Ja illalla saimme myös hyviä uutisia ilmastoneuvotteluista Qatarin DohastaKioton ilmastosopimusta jatketaan aina vuoteen 2020 asti ja sen jälkeen tavoitteena on sitten koko maailman kattava ilmastosopimus. Tavoitteena siis hillitä ilmaston lämpenemistä. Ja ratkaisevaa on nyt se tie millä jatkoa valmistellaan sillä tämän Kioton sopimuksen jatkon hyväksyi lopulta vain EU-maat ja meidän lisäksi Australia, Sveitsi sekä kahdeksan muuta teollisuusmaata. Ja merkittävää tai huolestuttavaa on se, että nämä nyt mukana olevat sopijamaat tuottavat lopulta vain 15% koko maapallon kasvihuonekaasuista. Ratkaisu kaipaisi siis mukaan kaikkia. Työtä siis tulee jatkaa.Kommentit