Joulukorttirahat hyväntekeväisyyteen – Halusin tänä vuonna muistaa hieman toisella tavalla

Blogi, tiistaina 20.12.2016

Viime vuonna kerroin joulumuistamisteni matkassa, että ensi vuonna tulen joulumuistamiset hoitamaan hieman erilaisella tavalla. Vuosittain olen joulukortteja lähettänyt ja myös joulumuistamisia antanut. Nyt on tuo joulu kohta jo ovella ja olen joulumuistamisiin varaamani rahat ohjannut hyväntekeväisyyteen. Rahaa annoin muutamille nuorille heidän harrastuksiinsa, muutamille perheille joululahjakeräyksien kautta, PLAN:lle maailmalle vietäväksi ja sitten Sotiemme Veteraaneille ja uutena myös Kriihinhallintaveteraaneille Vaikeasti Korvattavat ry:n kautta. Kaiken kaikkiaan hieman vajaa 2500 euroa.

Eli tänä vuonna jouluntoivotukset välitän tätä kautta ja oheisen sähköisen joulukortin kautta. Mukavaa joulun alusta teille kaikille!

Nyt kello jo 20.33 ja minun osalta eduskunnan budjettikeskustelut käyty. Tänään vielä Valtiovarainvaliokunnan Asunto- ja ympäristäjaoston puheenjohtajana esittelin ympäristöministeriön hallinnonalan budjetin ja siihen tekemämme lisäykset. Lisää rahaa ohjasimme vielä nyt eduskunnassa Metso-ohjelmaan, ARA:lle kunnilta siirtyneiden tehtävien hoitoon, Metsäpalveluille mm. kansallispuistojen ylläpitoon ja palveluihin sekä 50 000 euroa Suomen Metsästäjäliitolle heidän tekemään ympäristötyöhön. Tästä kokonaisuudesta mielenkiintoinen keskustelu ja myös tänään keskustelussa monta muutakin hallinnonalaa. Omat puheenvuoroni löytyvät eduskunnan kotisivuilta ja sinne pääsee täältä tuon Eduskuntatyö-linkin kautta.

Aamusta ennen keskusteluja tänään vielä valtiovarainvaliokunnan viimeinen kokous ja pari tuntia budjettiäänestyksiä istunnon aluksi. Huomenna vielä nippu äänestyksiä ja sitten budjetti valmis odottamaan vuodenvaihdetta.

Järkyttyneenä olemme saaneet seurata viime päivien terrori-iskujen tutkintaan. On huolestuttavaa, että iskujen sarjat jatkuvat ja Turkissa tekijänä jopa poliisi tai muu turvallisuusviranomainen ja Saksassa jälleen käytettiin siviilirekkaa iskuun. Olen itse huolestunut myös Suomen turvallisuustilanteesta ja pelkään, että emme mekään enää ole tällaisilta iskuilta turvassa. Toivottavasti olen väärässä.

Huomenna eduskunnassa viimeinen päivä tältä syksyltä. Nyt taidan mennä peiton alle ja nukkua hyvät yöunet monen valvotun eduskuntayön jälkeen.

 

Kommentit