Joulukorttien sijaan elokuvanäytös – Kutsun talousaluueemme sotiemme veteraanit ja lotat puolisoineen katsomaan Tuntematonta Sotilasta

Blogi, keskiviikkona 13.12.2017

Pari vuotta sitten muutin hieman käytäntöjäni teiltä tulleiden ideoiden pohjalta ja ohjasinkin joulumuistamiset ja joulukorttirahat hyväntekeväisyyteen. Viime jouluna kymmenkunta parinsadan euron stipendiä meni nuorille urheilijoille ja muihin harrastuksiin. Tänä itsenäisen Suomen 100. Juhlavuonna syntyi toisenlainen idea ja tällä kertaa halusin laittaa muistamiset maamme kunniakansalaisille.

Biorex Hyvinkäältä Sveitsin uudesta elokuvateatterista sain erikoisnäytöksen Tuntemattomasta Sotilaasta. Kutsuni, BioRex Hyvinkään kanssa, katsomaan Väinö Linnan klassikkoteoksesta Aku Louhimiehen ohjaamaa elokuvaa on mennyt nyt Hyvinkään, Riihimäen, Hausjärven ja Lopen sotiemme veteraaneille ja lotille puolisoineen. Hausjärven Liikenne on luvannut hoitaa Hausjärven ja Riihimäen kuljetuksen elokuvateatteriin ja Lopelta kuljetuksen hoitaa LinCar. Iso kiitos yrittäjille Olli-Pekka Hynöselle ja Pasi Tarkkalalle.

Elokuvaan otetaan veteraanien ja lottien seuraksi ja toivottavasti kakkukahveilla myös keskustelukavereiksi lukiolaisia ja muita nuoria. Itse uskon, että upean elokuvan rinnalla tämä tulee olemaan yksi päivän kohokohtia ja hienoja hetkiä ja kohtaamisia.

Jokaisessa neljässä kunnassa on kontaktihenkiölöt veteraanijärjestöjen kautta, mutta myös tätä kautta voi mukaan ilmoittautua laittamalla minulle sähköpostia. Saattaja mahtuu myös totta kai elokuvaa katsomaan. Elokuvapäivä on maanantai 22.1.2018 ja elokuva alkaa kello 14.00.

Tällaisella tavalla ajattelin tällä kertaa itse juhlistaa Suomi 100 -juhlavuoden loppua ja uuden sadanvuoden alkua. Joulukorttien ja joulumuistamisten sijaan ohjaan nuo varat nyt tällaiseen. Kiitollisena ja jo itsekin juhlapäivää ja elokuvaa innolla odottaen.

Iso kiitos jo tässä vaiheessa kaikille järjestelyihin osallistuneille ja ennen muuta Hyvinkään BioRex Sveitsille. Palaan aiheeseen varmasti vielä ennen elokuvapäivääkin, mutta aivan varmasti elokuvapäivänä ja sen jälkeenkin.

….

Tänään ennen eduskuntaa jo aamusta Santahaminaan. Saaressa tänään Maanpuolustuskorkeakoulun kokous ja sitten eduskunnassa valtiovarainvaliokunta ja käynnistämä budjetin palautekeskustelun.

Niin sain myös vastaanottaa Suomen Punaisen Ristin hopeisen kunnialaatan. ”Inter arma caritas”‬ Kiitos!

Kello 23.57 ja kiitos myös tästä päivästä. Eduskunnassa talouskeskustelua ja illalla upea Heidi Kyrön ja Panssariprikaatin soittajien konsertti Lopen kirkossa ja vielä sen jälkeen sitten takaisin eduskuntaan ja myöhäisilta siellä. Aamusta jatkamme!

 

Kommentit