Joulukierros alkuun Vääksystä ja Riihimäen Saksalaisilta Markkinoilta – Miten sekaisin Suomi pian onkaan?

Blogi, lauantaina 23.11.2019

Miten sekaisin Suomi pian onkaan?

Sitä tänään muutama ihminen kyseli, kun avasin joulukierrokseni Asikkalan Vääksystä ja jatkoin sitten Riihimäen saksalaisilla markkinoilla. Tuntuu aika moni nyt havantuneen siihen todellisuuteen mihin Antti Rinteen vasemmistohallitus on maatamme viemässä. Eläkeläisistä useampi pihisi kiukkua heille luvatun 100 euron eläkekorotuksen vesittymiseen ja myös hoiva-alalta kiukuista palautetta siitä miten ”muutaman tunnin työksi” -mainostettu hoitajamitoitus on nyt unohdettu käytännössä kokonaan. Eikä kauhean tyytyväisiltä tuntuneet myöskään yrittäjätkään. En ole aiemmin itse kokenutkaan näin laajaa ja hyvin laajasti erilaisilta ihmisiltä ja tahoilta tulevaa tyytymättömyyttä. Moni tuntui uskoneen Rinteen ja demareiden vaalilupauksiin ja nyt osalla oli jopa hieman kiukun lisäksi vihaakin pinnassa. Sellaiseen ei kuitenkaan pidä mennä. Malttia.

Asikkalan Vääksystä liikkeelle joulunalusen kiertueeni. Asikkalassa puhutti 24-tie ja myös alemman tieverkon huono kunto. Myös sekaiseksi mennyt maan tilanne kummastutti monia. Huoli huomisesta oli monella aika iso niin eläkeläisillä kuin useammalla yrittäjälläkin. Mukava oli kuitenkin kuulla, että meidän Kokoomuksen vaihtoehtobudjetti oli pantu mediasta hyvällä merkille. Vakautta ja ennakoitavuutta moni tuntui kaipaavan.

Vääksyssä puhutti myös tieasiat ja kiitosta sain mm. tämän vuoden Asikkalan tierahoista ja myös muutamasta muusta lähialueen tiehankkeesta. Ne oli merkillepantu ja tyytyväisyydellä vastaanotettu. Muutamia uusia teitä myös esille nostettiin ja niitä lupasin eteenpäin myös viedä josko saisimme ensi vuodelle tiestön korjausvelkarahoitukseen mukaan. Asikkalassa puhutti myös vapaa-ajanasuntojen muuttaminen vakituisiksi asunnoiksi tai tämän siis helpottaminen ja sujuvoittaminen. Tarvetta nimenomaan järvien rannoille tälle. Ja tätä pitääkin nyt edelleen sujuvoittaa.

Riihimäellä postilaisia myös liikkeellä ja siellä aidosti huolta mitä lakossa tapahtuu ja miten posti tulee pärjäämään tulevaisuudessa. Toivoivat pikaista ratkaisua ja sitä toivonkin itsekin. Toivottavasti nyt viikonlopun aikana löytyy ratkaisu eikä lakot enää pahemmiksi alkuviikosta leviä. Aikalailla pahalta tilanne näyttää.

Mutta nyt iso kiitos Asikkalan ja Riihimäen kokoomuslaisille järjestelyistä. Oli mukava ja antoisa päivä. Nyt vielä illaksi ystävien pikkujouluihin.

Riihimäen saksalaisilla markkinoilla valtavasti väkeä ja kiva jouluinen tunnelma. Ja paljon ihmisiä myös tuli tapaamaan ja juttusille. Kiitoksia mm. monista teistä mm. Selönojantiestä ja Puujaantiestä ja muustakin, vähän moitteitakin ja myös hyviä ideoita ja ehdotuksia. Kiitos kaikista!

Kommentit