Joulua kohden…. Joulunavauksissa Riihimäellä ja Lopella

Blogi, sunnuntaina 02.12.2018

Adventus Domini. Neljä viikkoa jouluun. Neljä adventtisunnuntaita. Tänään sytytimme ensimmäisen neljästä joulun adventtikynttilästä. Tänään myös kirkoissamme kaikui Hoosianna. Lunta hieman maa vielä kaipaisi niin jouluahan sieltä pukkaisi.

Ihana perinteinen Lopen adventti 🙂 Ja Olavin linnan kuusi sai kynttilänsä Lopen Mieslaulajien johdolla.

Kauniit joulunavaukset ensin Riihimäellä ja sitten täällä kotona Lopella. Paljon tuttuja ihmisiä liikkeellä ja paljon ihastuttavaa ohjelmaa, nähtävää ja ostettavaakin. Ja erityisesti nämä käsityökojut ja myyjäisten pöydät aivan parhaita.

Tänään siis paljon rauhallisempi päivä kuin koko menneenä kuukautena oli yksikään. Pitkästä aikaa tällainen tuntui tähän väliin juuri tarvittavalta ja sopivalta ja kun eilen illalla sain vielä vierailla Kesijärvellä niin jotenkin mukavan rauhallinen olo.

Ensi viikko tulee olemaan ensin todellakin työn ja touhun täyttämä. Näyttää siltä, että itsenäisyyspäivän katkaiseman viikon kaikki työt on nyt eduskunnassakin niputettu alkuviikkoon. Meillä tavoite saada ensi vuoden budjetin viimeiset neuvottelut valmiiksi kollegoitteni keskustan Timo Kallin ja sinisten Matti Torvisen kanssa. Tulemme näillä näkymin pitämään tiedostustilaisuuden keskiviikkona VaV:n trion kanssa tekemistämme lisäyksistä ensi vuoden talousarvioon. Kaiken kaikkiaan summa nyt 60 miljoonaa euroa ja sen kohdennukset vielä sopimatta viimeisten kohteiden osalta. Palaan niihin keskiviikkona viimeistään.

Riihimäen Joulun ja Joulukadun avauksessa riitti väkeä ja paljon mukavia juttutuokioita ja myös ihania vauvantuoksuisia uutisia.

 

 

 

Kommentit