Jokkiksessa jälleen hyvää pöhinää

Blogi, torstaina 12.07.2012

Jokkiksen eli jokamiesluokan Suomenmestaruudet ratkottiin viime viikonloppuna Honkajoella. Onnittelut mestarille Porin Joni-Pekka Rajalalle. Jonttu teki sen taas ja ajoi kovassa seurassa kaksipäiväisen kisan päätteeksi Pesämäen radalla Suomenmestariksi. Se oli muuten Jontulle jo neljäs Suomenmestaruus ja ei veikata osaa kuinka monta niitä vielä olla tulossa kun nuorella miehellä ikää vasta 27 vuotta.

Aikanaan kun tein MTV3:lle Motorforumia niin sain jo tutustua tähän nuoreen mieheen ja jo silloin hänestä paistoi sellainen itse varmuus sopivan pilkkeen seasta. Sen jälkeen ura onkin ollut aikamoista menestystä. Nytkään ei 289 jokkiskuskin joukosta löytynyt Rajalan voittajaa vaikka kilpailu olikin tiukkaa aina viimeisiin mutkiin asti. Itseasiassa viimeisessä kurvissa Jonttu otti paikkansa ykkösenä siihen asti finaalia johtaneelta konkarilta Esa Kirsilältä. SM-pronssille ajoi toinen nuori ja kokenyt ratakettu Antti Harju. Harjun mahdollisuudet viidenteen Suomenmestaruuteen menivät jo hieman epäonnistuneeseen starttiin. Harju sai huonon lähdön. Tai pitäisi kai sanoa otti.

Muistan miten aikanaan minuakin selostajan uralle opettanut Timo Pulkkinen opasti selostuskopissa kun hehkutin, että se ja se ”sai hyvän lähdön”. Timppa totesi, että ”Heinonen, ei hyviä lähtöjä saada. Ne otetaan”. Ja niinhän se on. Miten se sitten huonon lähdön kanssa on? Ehkä samalla tavalla 🙂

Mutta erityisen iloinen olen siitä, että jokamiesluokassa on jälleen hyvä pöhinä päällä. Muutaman vuoden saimme olla huolissamme mitä jokkiksen kentällä tapahtuu. Mutta nyt onneksi jälleen upea laji hyvässä vedossa ja nosteessa. Jokkiksessa on otettu nyt oikeita askelia jälleen jokamiehen hengessä. Ja sitä tässä lajissa pitää kunnioittaa jatkossakin.

Seuraavan kerran Suomenmestaruuksista taistellaan syyskuussa, kun Ala-Härmässä ajetaan joukkuemestaruudesta – Liigafinaalissa.

Minä käytän tänäänkin hevosvoimia vain vähäsen. Siis hevosen selkään heti päivällä. Kuinkas monta hevosvoimaa muuten hevosessa on? Kuka tietää?

….

Nyt hiemanm tarinat lyhyempiä kun Heinonen viettää kesälomaa 🙂 Tänään aamupäivä vain lehtiä ja rentoa elämänmenoa ja sitten iltapäivällä viimeistelytreeni Vaahteramäen Ratsastuskoululla. Hurja-Ero sieltä poksistaan katseli kun meikä poika Homeroksen kanssa hioi askelia lauantain ratsastuskilpailuun. Pari kertaa vedin ohjelman läpi ja tuntuma aikalailla kiva. Hyvä kenraali. Toivottavasti se tietää hyvää finaaliakin. Kymmenes thDERBy siis tulevana lauantaina.

Illalla sitten suuntamisen koko perheen kanssa K-Kauppiaiden kutsumana Plussa-otteluun Hyvinkään Pihkalaan. Pihkalassa hienosti väkeä ja paljon myös tuttuja ja uusiakin pesiksen ystäviä. Tällaiset ilmaismatsit ovat mainiota pr:ää tietenkin K-kaupoille, mutta myös pesikselle. Olen varma, että tänään syntyi jälleen uusiakin palavia suhteita kansallispeliimme. Niin hyvän matsin Tahko ja Joensuun Maila meille tarjosivat. Tunnelmaa riitti ja sykettäkin ja ainoa miinus oli se, että pisteet matkasivat Pohjois-Karjalaan. Niin se vaan tänään meni.

Mutta nyt ilta Seinäjoen Tangomarkkinoiden parissa. On se taso vaan kovin laskenut niistä parhaista ajoista kun Taina Kokkonen ja Arja Koriseva ja kumppanit hallitsivat näitä karkeloita. Nyt näyttää hieman olevan kesäntapahtumassa sellaista syksynsävel-tunnelmaa. En tiedä mitä tällä sitten oikein haetaan.

Kommentit