Jätin nipun talousarvioaloitteita – Kelloseppäkoulu, Hämeen pienemmät tiet, isompia tiehankkeita, Aulanko, Torronsuon ja Liesjärven Kansallispuistot ja Heinolan Lintutarha jne.

Blogi, perjantaina 18.10.2019

Tänään kello 12.00 oli viimeinen hetki jättää muutosesitykset ensi vuoden valtion talousarvioon. Teimme muutamat isommat talousarvioaloitteet vetämäni Kokoomuksen vaihtoehtobudjetin osana ja sen lisäksi allekirjoitin Hämeen yhteiset hankkeet ja vielä nipun omia itse valmistelemiani talousarvioaloitteita.

Isoista Kokoomuksen aloitteista nostan esille muutaman. Esitämme eduskunnan päätettäväksi rahoituksen mm. Pääradan välityskyvyn parantamiseksi. Eduskunta pääsee näin nyt sitten äänestämään siitä halutaanko oikeasti pääradan tasoa parantaa Helsingistä Riihimäen ja Hämeenlinnan kautta pohjoiseen. Esitämme myös täyttä rahoitusta nuorten terapiatakuun toteuttamiseksi ja muutaman muun talousarvioaloitteen jätimme tässä vaiheessa. Iso kokonaisuus julkaistaan myöhemmin ja sen mukana tuomat muutokset esitellään sitten vastalauseessamme. Näin eduskunta pääsee vielä äänestämään mm. siitä halutaanko työnverotusta oikeasti kiristää tai polttoaineveroa kiristää. Palaan näihin myöhemmin.

Hämeen yhteisissä hankkeissa olin ensimmäinen allekirjoittaja tällä kertaa VT2 -peruskorjausesityksessä. Lisäksi allekirjoitin myös kaikki muut Kanta- ja Päijät-Hämeen kansanedustajien yhteiset hankkeet. Esitämme rahoitusta mm. Rastikankaan liittymälle Hämeenlinnan ja Janakkalan rajalle.

Jätin myös sitten nipun ns. omia valtiontalousarvioaloitteita. Tässä nuo minun omat aloitteeni listattuna:

1) Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistojen sekä Evon retkeilyalueen kehittämistä varten (3 000 000 euroa)

2) Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä Aulangon peruskorjaushankkeen jatkamiseksi (2 000 000 euroa)

3) Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä Heinolan lintutarhan toiminnan jatkon varmistamiseksi (100 000 euroa)

4) Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä Kelloseppäkoulun toiminnan varmistamiseksi (300 000 euroa)

5) Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä Vierumäen Urheiluopistontie perusparannukseen (350 000 euroa)

6) Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä valtatie 10 perusparannukseen (10 000 000 euroa)

7) Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä Päijät- ja Kanta-Hämeen pienempien valtionteiden korjausvelkahankkeeseen (10 000 000 euroa)

8) Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä kantatie 54 hirviaidoitukseen Riihimäeltä Hausjärvelle sekä riista-aidan jatkamiseen Lopelta länteen (800 000 euroa)

9) Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä kantatie 54 luokituksen muuttamisesta valtatieksi sekä perusparantamisen aloittamiseksi (5 000 000 euroa)

Lisäksi vielä jätin kolme aloitetta kollegani Heikki Auton kanssa liittyen pohjoiseen mm. kalajokiin ja luontokohteisiin.

Nämä siis etenevät nyt eduskunnan koneistossa niin, että pääsemme näistä äänestämään joulun alla, jos ei Rinteen hallitus näihin muuten tee määrärahakorjauksia, kun huolet nyt esille nostimme.

..

Kello 20.41 ja iltaa jo kotona. Eduskunnassa tänään vielä meillä Valtiovarainvaliokunnan kokous ja sitten Kokoomuksen talousryhmän kokous yhdessä Petterin ja Kaitsun kanssa. Eteenpäin vaihtoehtobudjettimme askelmia ja muutamia isompia linjauksia siihen. Palaan niihin myöhemmin.

Nyt vielä iso kiitos palautteesta liittyen näihin aloitteisiini. Yritetään saada niitä nyt vielä ensi vuoden budjettiin. Hyvää työtä ei pidä nyt keskeyttää vaikka hallitus vaihtuikin. On tärkeää jatkaa Hämeen teiden peruskorjauksia ja myös luontokohteiden remontteja. Ollaan näistä ja muistakin ehdottomasti yhteydessä. Mielelläni otan myös vastaan ehdotuksia ja huomiota mm. teistä mitkä peruskorjausta vaativat. Ja niitähän meillä Hämeessä riittää.

Kommentit