Janakkalan Tanttalantien peruskorjaus käyntiin – Kantatie 54 riista-aita rakennussuunnittelussa ja hommat etenevät

Blogi, maanantaina 29.07.2019

Viime vuoden lopulla sain kertoa hyviä uutisia keskustan Timo Kallin ja Sinisten Matti Torvisen kanssa käynnistämistäni budjettineuvotteluista tänne Hämeeseenkin. Tänään näistä hankkeista liikkeelle lähti Janakkalan Tanttalantien peruskorjaus. Tieltä tuli minulle runsaasti muutaman viime vuoden aikana palautetta ja korjaustoiveita ja kun neuvotteluvara salli niin lisäytin tämän tien remonttirahan 210 000€ mukaan kokonaisuuteen. Nyt työt siis käyntiin ja sovimme, että menen tietä katsomaan sitten kun urakka valmiina.

Myös Tammelassa jo työt myös käynnistymässä. Teurontien remontti pitäisi alkaa jo elokuun ensimmäisellä kokonaisella viikolla. Ojajärventie Tammelassa myös sai remonttirahaa kuten myös kelirikkorahoituksen piiriin saatu Vaihijoki (mt 13657) 290 000 euron rahoituksella.

Sorateiden peruskorjaukset ovat tarkoituksella odottaneet kuivan kesän menoa ja syksyn tuloa. Kaiken pitäisi saamani tiedon mukaan olla kuitenkin valmista lokakuulle. Lopelta kelirikkorahoituksella remontoidaan nyt Mustajoentien (mt 13614) 50 000€ runkokelirikkokorjauksella, Vojakkalantielle (mt2824) tulee rakenteen parantamista ja asfaltointeja varten Hiisilä-Vojakkala-välille 155 000e ja Patojantien mt13613 runkokelirikkokorjaus toteutetaan 45 000 eurolla.

Lisäksi työnalle saadaan kelirikkotöinä nyt vielä täällä Kanta-Hämeessä Iittalassa (mt13677) Kankaisten asfaltointi ja stabilointi 199 000€ ja Lammilla Ylänne-Haapakoski 60 000€.

Päijät-Hämeen puolelta mukana on Hämeenkoskella ja Hollolassa Porvolantien runkokelirikkokorjaus 65 000€, Asikkalassa Rutalahden (mt14129) runkokelirikkokorjaus 70 000€ ja Sysmässä ja Hartolassa Kirveskoski (mt15050) 60 000 eurolla. Ja tässä kokonaisuudessa mukana myös siis Hausjärven Puujaantie. Puujaantien 132 000€ budjetilla tehdään tien rakenteiden korjauksia ja asfaltointeja.

Teiden peruskorjauksia tulossa siis nyt loppukesästä vielä joulukuussa listoille saamissani Lopen Järventaustantiellä 60 000€ (soratien peruskorjaus) ja Hirvijärventie sotatien peruskorjaus ja asfaltoinnit 70 000€, Riihimäki-Hausjärvi Selänojantie 400 000€, Padasjoen Auttoinen-Porasa 100 000€. Valmista lokakuun loppuun menessä -aikataulussa etenee nyt myös Hämeenlinnan Liesontie-Porraskoski asfaltointi ja peruskorjaus 900 000€ budjetilla.

Soratiehankkeet on kaikki jo kilpailutettu ja nyt vain odotetaan, että pölyhieman laskeutuu ja sitten alkaa tapahtua.

Kantatie 54:n riista-aitatyöstä on myös kyselty. KT54 riista-aitahankkeen osalta tilanne on sen että aidan rakennussuunnitelmaa laaditaan paraikaa ja sen pitäisi olla valmis nyt elokuussa. Tämän jälkeen on tarkoitus kilpailuttaa varsinainen rakennusurakka ja tavoitteena on, että koko rakentaminen Riihimäeltä  saadaan tehtyä vielä tämän vuoden puolella. Jossain vaiheessa näytti, että tiealueen kapeuden takia urakka voisi osittain venyä ensi vuoden puolelle, mutta nyt tuore tieto kertoo, että tänä vuonna pitäisi kaiken olla kunnossa. Ja ei siinäkään mitään jos osa menee alkuvuoteen sillä hankkeelle esittämäni ja eduskunnan varaama rahoitus on korvamerkitty tälle tielle ja ei ole rahoituksen kannalta ongelma vaikka osa rahasta käytettäisiinkin vasta 2020 vuoden puolella. Rahoitus on varattu niin, että riista-aita saadaan rakennettua yhtenäiseksi Riihimäeltä Silmänkannon alueelta Länsi-Lopelle Vojakkalaan asti kokonaisuudessaan siis nyt tämän vuoden aikana.

Ja viimeisenä vaan ei vähäisimpänä Riihimäen VT3 Herajoen liitäntäpysäköinti myös etenee. Hankkeelle on valmiit suunnitelmat. Ja Riihimäen kaupunki varasi hankkeelle omarahoitusosuuden. Hanke on nyt jo kilpailutettu ja sopimus solmittu. Työt alkavat lähiaikoina, mutta valmista ei tule vielä tänä syksynä, sillä pohjaolosuhteista johtuen käytetään tässä painopengertyyppistä ratkaisua, jossa maan tiivistyminen ottaa aikansa. Mutta työmatkaliikenne sitten helpottuu monen riihimäkeläisen ja myös loppilaisten osalta.

Tässä siis väliaikatietoa ja toivottavasti nyt hallituksessa olevat puolueet jatkavat tätä pienempienkin teiden korjaustyötä. Vaikka nyt en pysty viime vuoden tapaan rahoja itse neuvottelemaan kun olemme oppositiossa, mutta lupaan osaltani esittää hallituspuolueiden jäsenille hankkeita täältä Kanta- ja Päijät-Hämeestäkin. Toivottavasti ottavat kuuleviin korviin. Eli nytkin palautetta ja esityksiä voi minulle laittaa ja lupaan tästä oppositiokansanedustajankin roolista parhaani näidenkin puolesta tehdä.

Tänään jo hieman lähestyvä Neste Rallikin työllistänyt. 19. kerta kun siellä mikrofonin varressa olen. Hauskaa kesähommaa.

Kommentit