Jääkiekon SM-liiga käyntiin poikkeusjärjestelyin – Miten urheilukauden lopulta käy?

Blogi, torstaina 01.10.2020

Jääkiekon SM-liiga käynnistyi tänään Hämeenlinnan Rinkelinmäellä. Hallitsevat Suomenmestarit kohtasivat edellisen liigafinaalin vastustajansa Oulun Kärpät. HPK – Kärpät olikin mitä parhain avaus alkaneeseen liigakauteen.

HPK avasi kauden tänään kotiareenalla Kärppiä vastaan.

Hämeenlinnassa olikin tehty erinomaisen hyvää työtä koronatilanne huomioon ottaen. IMG_3574 Katsomoalueet oli jaettu erillisiin alueisiin ja myös kokonaiskatsojamäärää oli rajattu. Ainakin kauden aluksi halleihin voidaan ottaa noin 40–60 prosentia koko katsojakapasiteettistä. Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja vastuullisesti, sillä esimerkiksi Ruotsissa SHL:ää pelataan ainakin toistaiseksi tyhjille katsomoille. Se voi olla meilläkin edessä, jos rajoituksista ei pidetä tiukasti kiinni tai jos tauti tilanne pahenee ja mahdollisesti jopa pääsisi halleissa katsomoissa leviämään.

Mutta nyt kuitenkin tavoitteena on pelata ehyt 60 kierroksen runkosarja lokakuulta maaliskuun loppuun. Ja liigakauden päätös sitten ajoittuisi toukokuun puolelle, kun Poika jälleen nostettaan kohti hallin kattoa. Viime kausihan keskeytyi koronan takia vain kierros ennen runkosarjan loppua ja lopulta pudotuspelit jäivät pelaamatta ja HPK jatkoi hallitsevana mestarina.

Liigakausi siis näin liikkeelle ja täytyy sanoa, että Hämeenlinnan Ritariareenalla oli kyllä toisaalta erinomaisen hieno ja odotuksentäyteinen tunnelma, mutta myös toisaalta hieman sellainen varpahillaolon meininki. Kärpille voitto kolmannen erän hyvällä pelillä, mutta varsin hyvin avasi myös Kerho uuden kauden.

Pidetään yhdessä vastuullisuutta yllä ja toivotaan, että niin jääkiekkosarjat kuin salibandy- ja muutkin sarjat voitaisiin pelata nyt poikkeusjärjestelyin läpi. Moni seura ei kestäisi enää toista kesken jäävää kautta, mutta toisaalta terveys edellä on näissäkin aina mentävä.

Iso kiitos vielä HPK:lle kauden avauksesta, Jouko Ritalle avauspelin isännöinnistä ja pelaajille erinomaisen hyvästä avausmatsista.

Päivä näin päätökseen. Huomenna sitten eduskunta äänestää pääministeri Sanna Marinin hallituksen luottamuksesta.

 

Kommentit