Ja me lähdetään Voitolla…. raveihin!

Blogi, keskiviikkona 07.10.2015

12088081_10153821373728641_7583669823444730849_n (1)Kyllä, totta se on. Viime viikonloppuna ostimme kaveriporukalla hevosen. Toukokuun 18. päivänä viime keväänä 2015 syntynyt lämminverinen Incredible Koks tuntee nimen Voitto. Äiti-tamman helmoista Vode lähti omille ja meidän teille nyt lokakuun alusta. Tai oikeastaan talvi menee vielä poikaporukassa Orivedellä ja sitten ensi keväänä Voitto tulee kotiin ja aloittaa ”tositoimet” kotitallillamme Vaahteramäellä. Silloin Voitto aloittaa arjen valmentajansa Jari Nylundin kanssa. Niin nuorimies. Siis molemmat.

Niin BTW Voiton velipoika (sama isä, Holiday Credit) MAS Archie teki juuri Teivossa huippukovan ennätyksen ja on tällä hetkellä vuoden eniten tienannut 2-vuotias. Ja seurailkaapa myös Voiton 4-vuotiasta velipoikaa (samasta emästä) Exclusive Koks, joka on aloittanut kilpauransa ihan mukavasti. Ja teitä ketä hevosemme kiinnostaa enemmänkin niin kurkatkaapa Sukupostista.

Ja me lähdetään Voitolla yöhön… Eikun raveihin.

Mutta nyt täytyy mennä töihin. Aamusta tänään keskiviikkona ensin valtiovarainvaliokunnan jaostojen kokoukset ja sitten valiokunnat ja täysistunto.

….

Kello 19.28 ja kotona jo nyt. Tänään eduskunnassa keskustelu hallituksen kärkihankkeista. Minusta tämä on hyvä tapa tukea nyt vaikeana aikana myös uudistamista mitä tarvitsemme monestakin syystä. Pelkät säästöt eivät tätä maata pelasta vaan tarvitaan ennen muuta kasvua ja uudistumistakin. Ja itseasiassa suurin syy siihen, että olemme jäämässä muun Euroopan ja EU:n kiinni saamasta kasvusta jälkeen on meidän rakenteissa. Euroalueen imu veti meidät kyllä taantumaan, mutta nyt imu ei riitä vetämään meitä sieltä pois. Siksi tarvitaan lisäpanostuksia ja minusta hyvä, että niitä nyt tehdään rohkeasti.

Hallituksen toimintasuunnitelma strategisen hallitusohjelman kärkihankkeiden ja reformien toimeenpanemiseksi julkistettiin syyskuun lopussa. Tässä täsmennettiin siis kärkihankkeidemme ja tärkeimpien rakenteellisten uudistustemme aikataulut, toimenpiteet ja rahoitus.

Kyseessä on muutosohjelma, jonka toteuttamiseen hallitus on voimakkaasti sitoutunut. Hallitus panostaa kertaluonteisesti miljardi euroa kärkihankkeisiin ja on päättänyt tänään julkisen talouden suunnitelmassa rahoituksen kohdennuksesta vuosille 2016–2018. Toimintasuunnitelma sisältää runsaasti muutoksia toimintatapoihin, jotka uudistavat suomalaista yhteiskuntaa ja vahvistavat kansantalouden kasvuedellytyksiä.

Tänään eduskunnassa vilkas keskustelu hallituksen kärkihankkeista ja lisäpanostuksista.

Tänään eduskunnassa vilkas keskustelu hallituksen kärkihankkeista ja lisäpanostuksista.

Kärkihankkeilla tähdätään siis muutokseen ja uudistumiseen viidellä painopistealueella: työllisyys- ja kilpailukyky, osaaminen ja koulutus, hyvinvointi ja terveys, biotalous ja puhtaat ratkaisut sekä digitalisaatio, kokeilut ja normien purku. Reformeihin kuuluvat eläkeuudistus, sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus, kuntien kustannusten karsiminen tehtäviä ja velvoitteita vähentämällä, Tulevaisuuden kunta sekä alue- ja keskushallinnon uudistukset.

Yhtenä erinomaisen esimerkkinä kärkihankkeista voisi nostaa esille lisäpanostukset opettajankoulutukseen ja opettajien täydennyskoulutukseen ja niiden kehittämiseen. Se on iso ja erittäin tärkeä päätös toimivan tulevaisuuden koulun rakentamisessa. Koulutukseen ja osaamiseen lisätään 90 miljoonaa euroa rahoitusta mm. peruskoulun uudistamiseen ja uusiin oppimisympäristöihin. Ne on isoja juttuja ja tällaisia nyt tarvitaan. Varsinkin kun samaan aikaan myös kaikkialta säästetään.

Laajemmin nuo Kärkihankkeet esitelty täällä: Valtioneuvosto ja hallitusohjelman toteuttaminen.

Keskustelu tänään salissa oli vilkasta. Ihmettelin, että kun tähän asti on oppositio arvostellut sitä, että leikataan ja säästetään niin tänään kun kerrottiin, että näihin panostetaan ja lisätään rahaa niin ei sekään tuntunut oppositiolle käyvän. Itseasiassa hieman itse hämmästelen tällaista oppositiopolitiikkaa missä arvostellaan ja haukutaan kaikki mitä tehdään ja usein vielä niin että mitään vaihtoehtoa ei itse haluta tai osata kertoa. Minua saa potkaista polveen jos itse joskus tuollaiseksi poliitikoksi muutun. Minusta hyviä ajatuksia tulee kaikista puolueista ja kaikilta ja ei se saa olla vastustamisen suurin innoke, että joku esitys tulee toisesta puolueesta.

Ehkä pohjanoteeraus tuli tänään SDP:n riveistä. En ole törkeämpää asennetta suomalaista ruokaa ja maataloutta kohtaan kuullut kuin tänään SDP:n maatalouden nimittely: Navettanäpertelyksi. Kannattaisi ehkä demareiden tutustua hieman suomalaisen maatalouden arkeen. Minä arvostan ja nostan hattua. Ja se on kovaa työtä ja luulisi työväenpuolueeksi itseään ainakin vielä uskottelevan SDP:n arvostavan tätäkin työtä. Mutta ei.

Tänään myös tiukka kokousrumba jaostojen parissa ja mm. asuntoasioiden ympärillä puheenjohtajana. Ja myös erittäin mielenkiintoinen kuuleminen puolustusvaliokunnassa ensi vuoden puolustusbudjetista. Siitä tuoreimmassa videoblogissanikin hieman enemmän. Kaikki videoblogini löytyvät täältä: TimoHeinonen Youtube-kanava. Mutta tässä alla nyt tuorein tältä päivältä…

 

 

Kommentit