Ja me huudetaan! Tänään Leijonat kotiareenalla kultajahdissa ja Valtteri Filppula hakee sitä legendaarista Kolmen Kullan Klubia!

Blogi, sunnuntaina 29.05.2022

Uusi Leijonien kotiareena, tuttu kotiyleisö ja panoksena maailmanmestaruus!

Siitä on tämä toukokuun viimeinen sunnuntai tehty. Tänään 29.5.2022 siis Leijonat kohtaavat jääkiekon MM-kisojen finaalissa Kanadan Nokia Areenalla. Upea kotiturnaus saa parhaan mahdollisen huipennuksen ja toivottavasti vielä kullalla valellun.

Jukka Jalonen on rakentanut jälleen kerran huikean joukkueen ja toivottavasti helmikuun olympiakulta saa nyt seurakseen saman vuoden vuosimallia olevan maailmanmestaruuskullan. Ja jotain ainutalaatuistakin tämä ilta meille tarjoilee sillä Leijonien kapteenilla Valtteri Filppulalla on mahdollisuus nousta harvinaiseen ryhmään ns. Kolmen Kullan Klubiin. Hän olisi ensimmäinen suomalaispelaaja, joka olisi voittanut urallaan olympiakullan, maailmanmestaruuden ja Stanley Cupin. Kolmen Kullan Klubihan perustettiin vuonna 1994, kun se sai ensimmäiset jäsenensä. Ruotsalaiset Mats Näslund, Håkan Loob ja Tomas Jonsson ”pitivät silloin klubin perustavan kokouksen” ja tänään hakemus on Filppulalla taskussa valmiina.

Kolmen Kullan Klubissa on nykyisin mukana 29 pelaajaa ja yksi valmentaja. Jäsenistä kanadalaisia on 12, ruotsalaisia myös peräti yhdeksän, venäläisiä seitsemän ja tsekkejä kaksi. Valtteri Filppula olisi siis ensimmäinen leijona legendaarisessa seurassa. Filppulan Stanley Cup on vuodelta 2008, olympiakulta siis nyt talvelta ja toivottavasti se upealta uralta puuttuva MM-kulta sitten tulee tältä illalta.

Lähimmäksi klubin hakemuksen jättämistä ennen Filppulaa ovat päässeet Jere Lehtinen (MM 1995 ja SC 1999) ja Petteri Lindbohm (MM 2019 ja olympiakulta Peking 2022). Niin ja ihan mielenkiintoinen yksityiskohta klubista on sekin, että Peter Forsbergillä ja Vjatseslav Fetisovilla sekä Igor Larionovilla on klubiin kaikista kriteereistä ns. tuplakiinnitys. Kovia poikia.

Ja täältä voi kurkata millainen klubikattaus tällä hetkellä pöydässä on ja ketkä suomalaisista ovat saaneet kaksi kultaa hakemusta varten.

Mutta tänään Leijonat karjuvat Tampereen uudella areenalla. Toivottavasti Leijonien uusi kotiareena saa tänään parhaan mahdollisen

kasteen. Ja lupaan ainakin itse sen eteen tehdä katsomon puolella sen kaiken mahdollisen mitä huutamalla ja kannustamalla voi tehdä.

 

Kommentit