Loppi täyttyi kirpputoreista – Sadekaan ei iloista menoa lannistanut

Blogi, lauantaina 28.05.2022

Lopen Kirppiskierros onnistui  – lähes – yli odotusten.

Kyllä, vain lähes, sillä kyllä tämä pieni sade juuri keskipäivän jälkeen hieman menoa latisti. Mutta aamusta lähes viisikymmentä kirppari kuitenkin pystytettiin eri puolille kuntaa ja vain muutama jäi sateen pelottamana tai muusta syystä lopulta rakentumatta.

Itse olin jo aamulla puoliysin aikaan liikkeellä ja silloin vielä monessa paikassa oli odottava tunnelma. Telttoja pystytettiin ja kirppispöytiä koottiin, mutta jo hetken päästä kauppakin kävi vilkkaana. Itse useamman kymmenen kirppispistettä ehdin päivänä aikana kiertämään ja siihen mahtui useampi isompi monen myyjän kirppisalue, useampi koti- ja autotallikirppis, monta talon tyhjennyskirppistä ja myös useampia kylien yhteisiä kirppispisteitä. Tavaraa oli todellakin laidasta laitaan aina aidoista Lottakupeista lähtien vanhoihin työkaluihin ja moottoripyöriin. Monessa pisteessä töissä oli useampi sukupolvi yhdessä ja tuntui siltä, että kirppis yhdisti kivasti niin isovanhemmat, lapset kuin lapsenlapsetkin.

Monen tien varret olivat autoja täynnä, kun väki lähes tulkoon rynni parhaille apajille ja monessa oli kiva tunnelma sateenkin hetkellä, kun ahtauduimme räystäiden alle vettä pitelemään.

Palaute oli lähes yksinomaan kiittelevää. Monet kiittivät, että jälleen kerran tällaisenkin urakan ”vetovastuulleni” ja ideoitavakseni ja organisoitavaksi olin ottanut. No, oikeastihan tämän teki näiden eri kirppisten tekijät ja myyjät. Heille siis isoin kiitos, mutta olihan tätä kyllä jälleen itsekin kiva tehdä. Kehitysideoitakin tuli päivän aikana ja katsotaan millaiseksi toinen heinäkuun kirppiskierroksemme sitten kehittyykään. Monet varmasti haluavat pitää omia koti- ja autotallikirppiksiä, kun niitä voi rakentaa rauhassa viikon aikana, mutta voi olla, että osa hakeutuu sitten yhteen jälleen eri yhteisiin kirppispisteisiinkin. Osa toivoi kaksipäiväistä tapahtumaa, mutta mennään ainakin tämä kesä näin ja pohditaan sitten jatkoa, jos vaikka parillekin päivälle perätysten kirppareita voisi jakaa. Toisaalta kuulemma Tammelakin siirtynyt nyt kahden alueen ja kahden eri päivän kirppiskierroksesta yhteen päivää? Pohditaan ja ideoidaan.

Mutta parasta oli hymy, nauru ja iloinen ja eloisa elämänmeno, mitä tämäkin LOPPI-ryhmämme yhteisjuttu taas sai aikaan. Itse en tällä kertaa ihmeitä matkan varrelta kotiin vietäväksi napannut. Mulla nimittäin tiukat rajoitukset mitä kotiin enää saa tuoda. Mutta sentään muutamia Suojeluskuntalusikoita sain ja jotain pientä aina. Sellaista mikä mahtuu vielä meillekin.

Ja aivan parasta oli hyvät herkut Launosten Wanhassa Seuralassa, missä ystäväperheet söivät lounasta ja sitten meidän lounashetki juuri MM-lätkän alkajaisiksi Pelto-Seppälän Mulli & Mallas -tilaravintolalla. Hyvä Heikkilän Suopelto -pizza niin mikäs olisi voinutkaan olla parempi päätös pitkälle kirppispäivälle ennen mökin sohvaa ja voitokasta MM-välierää. Huomenna Suomi finaalissa ja silloin täytyy mennä Tampereelle Nokia Areenalle totta kai paikan päälle.

Ja me huudetaan, että antaa mennä vaan!

 

Kommentit