Ihanaa Leijonat ihanaa! – Onnea maailmanmestarit ja kiitos Kalervo Kummola

Blogi, maanantaina 30.05.2022

Olipahan ilta.

Kyllä, aivan uskomaton ilta Tampereella. Olihan tuo sellainen: Pakko kokea paikan päällä -juttu ja ehkä myös sellainen Kerran elämässä -juttu. Tai ei sitä ainakaan enää koskaan voi uudestaan kokea, sillä kerranhan vain voidaan ensikertaa kotikisoissa maailmanmestaruus voittaa.

Onnittelut siis koko upealle joukkueelle Jukka Jalosen johdolla. Ja erityinen onnittelu Valtteri Filppulalle, joka eilen liittyi ensimmäisenä suomalaisena Kolmen Kullan Klubiin eli niiden jääkiekon aatelisten joukkoon, jotka ovat voittaneet Olympiakullan, Maailmanmestaruuden ja Stanley Cupin.

Mutta tänään Sen illan aamuna, haluan kyllä erityisesti kiittää Kalervo Kummolaa. Hänen panoksensa tietenkin koko jääkiekkomme eteen on ollut ainutlaatuisen suuri, mutta eilen oli upea kuulla miten kaikki kiittelivät Kalea tästä uudesta Tampereen Nokia Areenasta. Ilman Kalea ei tätä hallia olisi tullut ja hänen arvovaltansa loi sen uskon, että tällainen areena alunperin lähti liikkeelle, sen rahoittajat siihen uskoivat ja halli valmistui suunnitellusti. Tällaista urakkaa ei kukaan ole Suomessa koskaan ennen tehnyt ja täytyy sanoa, että lopputulos oli 10+.

Tampereen uusi Nokia Areena on jotain mitä ei Suomessa ole ennen nähty ja upeaa, että Suomen kiekon koti sai nyt tällaisen 2020-luvun areenan. Ja aivan erityiseksi tämän tekee myös se, että nyt ei rakennettu vain pelkkää hallia, vaan iso kokonaisuus, mikä tulee elämään myös tapahtumien välissä. Kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan paikan päälle ja kokemaan.

Mutta onnea vielä siis kerran Tampere ja koko suomalainen jääkiekko. Ja mikä parasta, niin ensi vuonna jääkiekon MM-kisat järjestetään jälleen samassa paikassa. Silloin ei kotikisojen mestaruutta voi enää kokea ns. ensikertaa, mutta jos sitten koettaisiin vaikkapa toistamiseen.

Ja uudistampa täällä blogissanikin ajatukseni myös Leijonakuningas Jukka Jalosen kotikaupungille Riihimäelle. Nyt olisi upea hetki perustaa se Jukka Jalosen -rahasto tukemaan lasten ja nuorten liikuntaa ja urheilua. Tällä menestysten vyöryllä nimittäin pian kaupungissa ei ole enää kuin Jukka Jalosen -katuja ja -toreja :). Tällaista rahastoa voisi kartuttaa tulevaisuudessa ja uskoisin, että myös kansalaiskeräykselläkin peruspääomaan saataisiin helpolla hyvä pesämuna. Saa toteuttaa, mutta ei ole pakko. Tai melkein voisi sanoa, että nyt olisi, jos ei pakko, niin ainakin oikeus ja kohtuus.

Aikainen aamu kisahuuman jälkeen. Aamulla jo ylimääräinen Hämeen Maakuntahallituksen kokous ja nyt Forssan kaupungintalolla hyvinvointialue OmaHämeen aluehallituksen kokouksessa.

Illalla sitten tänään vielä Lopella ylimääräinen kunnanhallitus, missä esillä mm. Launosten Marjarinteen -asuinalueen kakkosvaiheen kunnallistekniikan rakentaminen ja kirkonkylän päiväkotipaikkojen lisääminen. Mukavia myönteisiä ”ongelmia”, kun ratkotaan lisätilaa loppilaisiksi haluaville ja lisätilaa myös piskuisille loppilaisille päivähoitoa ja varhaiskasvatusta varten.

Kello 22.19 ja mökillä jälleen. Mukava kotikunnan kokousilta tänään ja täytyy kyllä todeta, että on mukava, kun jälleen valtaosalla hyvä yhteishenki ja yhdessä tekemisen tahtotila. Se on näkynyt hyvin tällä valtuustokaudella Lopella päätöksenteossa ja olemmekin saaneet monia isoja asioita yhdessä ylipuolerajojen tehdyllä työllä maaliin. Isossa roolissa tässä tietenkin hyvänä pidetty kuntataloutemme, mutta mainita voi myös esimerkiksi 1.9. Lopelle takaisin saatavat lääkärit, Läyliäisten paloaseman ja uuden urheiluhallin investoinnit. panostukset valokuituun ja nopeisiin tietoliikenneyhteyksiin ja myös valmisteilla olevan uuden Eedilän. Isoja juttuja ja näitä kaikki yhdistää vahva luottamus tulevaan ja yhdessä tekeminen.

Mutta nyt pitkä päivä takana. Kiitellään näillä sanoilla kotikunnan työntekijöitä, viranhaltijoita ja myös luottamushenkilöitä. Yhdessä tehdään enemmän.

 

Kommentit