Itsenäisen maan presidentti.

Blogi, perjantaina 08.06.2012

Olin enemmän kuin tyytyväinen Tasavallan presidentti Sauli Niinistön tapaan hoitaa venäläisen kenraalin Nikolai Makarovin puheet. On tärkeää, että itsenäisen valtion presidentti jälleen puhuu itsenäisen valtion äänellä niin idässä kuin lännessä ja niin itään kuin länteenkin. Niinistön tapa hoitaa asiaa osoitti parhaalla mahdollisella tavalla sen miten itsenäinen maa itse hoitaa asiansa ja itse päättää pienemmistä ja isommistakin ratkaisuista eikä odota eikä myöskään hyväksy muiden maiden painostusta, uhittelua tai uhkailua. Valvontakomission aika on mennyttä.

Niinistö hoiti asian erittäin tyylikkäästi ja suoraselkäisesti ja ansaitsee siitä kyllä kaikki pisteet. Ja jotain kuvasi varmasti sekin, että Venäjän asevoimien komentaja, kenraali Nikolai Makarov ei palannut aiempaan uhkakuvapuheisiinsa enää presidentti Niinistön tavatessaan eikä suostunut edes median eteen enää sen jälkeen.

Niinistö totesi ykskantaan, että Makarovin analyysi oli väärä ja sen kautta tehty johtopäätöskin tämän myötä ja näin asia on loppuunkäsitelty.

Surullista Suomessa on ollut seurata kuitenkin tämän jälkeen sitä miten perussuomalaiset ovat löytäneet Makarovista itselleen ”kuin kaverin” ja käyttävät puhetta populismipolitiikkansa tekoon. Mutta jätetään sekin nyt omaan arvoonsa ja todetaan, että jokainen tyylillään.

Ja se tyyli millä Sauli Niinistö nyt asian hoiti oli itsenäisen maan ääntä parhaimmillaan. Kiitos siitä.

….

Tänään pääsen kuulemaan kolme kovan luokan puhetta kun elinkeinoministeri Jyri Häkämies, Nordean Leena Mörttinen ja entinen pääministeri nykyinen Perheyritysten liiton johtaja Matti Vanhanen hahmottelevat maamme tulevaisuuden kilpailukykyä seminaarissamme Suomalaisella klubilla. Mielenkiintoinen keskustelu varmasti syntymässä. Huomautan kuitenkin täälläkin, että tilaisuus on siis suljettu. Jos vielä joku mukaan haluaa niin olkaapa pian minuun yhteydessä puhelimitse.

Nyt kuitenkin eduskuntaan. Työpäivä odottaa.

Avasimme tänään uuden perinteen Kevään Lounasseminaarilla. Olemme halunneet aina keksiä jotain uutta ja erilaista tekemistä ja tällä kertaa päätimme laittaa voimiamme yhteen ja järjestää kevään lounasseminaarin yhdessä Takarivin Taavien kanssa. Itse en uskonut, että saamme aikaan tällaisen semman heti ensi yrittämällä, mutta nyt täytyy olla tyytyväinen. Puhujina Sampsa Katajan ja Petteri Orpon kanssa järjestämässäni seminaarissa oli ministereistämme elinkeinoministeri Jyri Häkämies ja kahtena muuna alustaja Nordean European Affairs-yksikön johtaja Leena Mörttinen sekä entinen pääministeri ja nykyinen perheyritysten liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen. Ja aiheena nyt kysymys; Minne menet kilpailukyky?. Seminaariamme johdatteli lisäksi Tuomas Enbuske omaan taitavaa ja älykkääseen tyyliinsä niin mikäs siinä oli lounasta syödessä ja kuunnellessa, oppiessa ja keskustellessa. Suuri sali oli täynnä ja siinäkin mielessä perinne avattiin mitä parhaimmalla tavalla. Tästä on hyvä jatkaa.

Lounasseminaarimme ei toki tule lopettamaan missään nimessä Hämeen Oikea Suunta -seminaarien jo pitkään jatkunutta perinnettä. Nekin tulevat jatkumaan mutta eivät välttämättä vuosittaisina. Tai no katsotaan.

Mutta suuri kiitos Lounasseminaarimme alustajille ja kaikille lounaalle ja keskusteluun osallistuneille. Oli kunnia-asia saada isännöidä tällaista seminaaria ja vielä tällaisessa paikassa Suomalaisella Klubilla.

Helsingistä sitten kotiin Lopelle Riihimäen kautta. Illansuussa nopeasti puku ja kravatti renkiin ja sitten maalaus ja kyllästyshommiin. Neljä tuntia pensselit kun heiluivat niin paljon saimme aikaakin. Kiitos talkooavulle ja nyt mukava koti-ilta.

Huomenna sitten jatketaan aamusta ensin vapaa-ajanloppilaisten tapaamisella ja sen perään Lopen kunnan Tavataan torilla – Tullaan tutuksi -tapahtumalla. Tervetuloa siis kesänavausmarkkinoille Lopelle. Itse olen tavattavissa ja jututettavissa Lopen torilla klo 9.30-11. Aamupäivä kun menee Lopella niin iltapäivällä sitten Riihimäen Lasimuseolle Lasitapahtumaan ja sieltä Shoppingiin. Tai itseasiassa ensi Shoppingiin missä olen Riihimäen Kokoomuksen teltalla kello 12-13.

Kommentit