Itseään suvaitsevina pitävät hyökkäsivät, kun autoilua pitkien etäisyyksien maassa puolustin

Blogi, sunnuntaina 03.03.2019

Ei suvaitsevaisuus saa tarkoittaa sitä, että luovumme kaikista perinteistämme.

Tätä olen yrittänyt sanoa pitkään kun vuoroin ollaan kieltämässä koulujen kevätjuhlien suviviren laulamista ja toisaalta päiväkodeissa ja kouluissa tyttöjen kutsumista tytöiksi ja poikien pojiksi.

Itse tulen aina puolustamaan suomalaisia perinteitä ja sen osana Suvivirren laulamista kouluissa tai Jouluevankeliumia osana joulujuhlaa. Jos tämä loukkaa jonkun uskonnollista vakaumusta niin tältä osin jokainen voi juhlan jättää sitten itse väliin antaen kuitenkin muille tilaa.  Se on aitoa suvaitsevaisuutta.

Samanlaisen hyökkäyksen sain kimppuuni kun en alistunutkaan huutoon kieltää diesel- ja bensa-polttomoottoriautot ja asetuin puolustamaan myös yksityisautoilua pitkien etäisyyksien maassa. Toin hieman tosiasioita esille mm. siitä miten uusi biodiesel onkin käytössä jopa tämän päivän sähköautoja ympäristöystävällisempää. Itseään muuten suvaitsevina pitäneet hyökkäsivät kaikilla kanavilla kimppuun. Tuntui, että tosiasioiden paljastaminen kirpaisi aika syvältä.

Ei voi olla niinkään, että oman ideologian nimissä ollaan valmiita tekemään aivan hulluja ratkaisuja eikä niitä saisi edes kukaan kyseenalaistaa. Please Vihreät ja demarit sekä vassarit nyt hieman suvaitsevaisuutta tai edes tosiasioiden tunnustamista.

Itse en siis ole valmis tekemään tyhmiä päätöksiä vain sen takia, että se kuullostaa hyvältä. En esimerkiksi ole valmis lisäämään muka puhdasta ja uusiutuvaa vesivoimaa sen kustannuksella, että hienoja koskiamme yhä lisää valjastetaan. Lohikantamme eivät sitä kestä ja itse päinvastoin edellyttäisin nyt vesivoimayhtiöitä tekemään kaikkiin koskiin lohitiet tai kalasydämet. Vasta sen jälkeen vesivoimaa kannattaa markkinoida ympäristöystävällisenä. Tai sama koskee tuulivoimaa. Pitää pitää siinäkin järkikädessä ja kunnioittaa myös lähellä asuvien ihmisten mielipidettä ääni- ja maisemahaitastakin. Monimutkaisiin ongelmiin ei pidä suostua saamaan tai vastaanottamaan vastaukseksi yksinkertaisia ja epäpäteviä ratkaisuja.

Mutta iso kiitos teille kaikille jotka olette lukeneet ja ymmärtäneet Jos ei kuitenkaan kiellettäisi -kolumnini todellisen sisällön. Ei siis kielletä bensa- eikä diesel-autoja vaan annetaan polttoaineteollisuudelle ja autoteollisuudelle vain rajat mihin päästöjen suhteen pitää päästä. Annetaan heidän etsiä siihen järkevimmät keinot. Julkaisen tänään tuon kolumnin myös täällä Kynästä-sivullani.

….

Eilen illalla huippujännittävä peli jälleen RitariAreenalla Riihimäellä. HPK:lle rankkareissa jälkeen tärkeä voitto ja ratkaisijana kukapas muu kuin Lopen kasvatti Otto Paajanen. Toivotaan vielä hyvää iskua viimeisiin runkosarjan peleihin. Kyllä me kannustetaan.

Nyt aurinkoinen aamu ja kohti Laskiaissunnuntain tapahtumia. Nähdään!

….

Riihimäen Leijonien perinteinen Talvikarnevaali keräsi jälleen valtavan suosion

Päivä tänään huipentui Riihimäen Lionsien perinteiseen Talvikarnevaaliin. Sää aivan mahtava ja paljon jälleen tekemistä ja koettavaa ja nähtävää koko perheelle.

Paljon myös tuttuja liikkeellä ja monia mukavia juttutuokioita ja keskusteluja. Tänään kuitenkin pääteemana ulkoilu ja yhdessä olo ja siinä onnistuimme mitä parhaiten.

Lopella piipahdin vielä Pilpalan Laskiaisriehassa lounasmakkaralla ja kahvilla. Uusi koulupiha näytti toimivan hyvin myös talvella ja riemua ja menoa riitti sielläkin.

Nyt kohta päivä paketissa. Kiitos myös kymmenistä viesteistä liittyen juuri avattuihin eri vaalikoneisiin. On mukana huomata, että niitä käytetään ja myös näköjään hyvin sieltä esille pomppaankin. Olen aina kertonut suoraan ja avoimesti kiertelemättä kantani ja niin tee näissä vaalikoneissakin ja se tuntuu toimivan. Iiro Viinasen opein siis näissäkin.

Nyt kohti iltaa. Tänään sukulaisia ja ystäviä juhlimaan isomman lapsemme 9-v synttäreitä.  Kiva ilta tulossa.

 

Kommentit