Itse tulen äänestämään kaikissa tilanteissa Natoon liittymisen puolesta

Blogi, tiistaina 22.03.2022

Suomessa käydään vihdoin Nato-keskustelua. Vuosikaudet keskustelu tyrehdytettiin menemällä Nato-option selän taakse piiloon. Monet uskottelivat, että jonkinlainen väistely ja jopa harmaalla alueella kyräily olisi maamme turvallisuuden näkökulmasta paras ratkaisu. Lukuisat erityisesti keskustalaiset viljelivät keskusteluissaan ja puheenvuoroissaan loppuun asti myös puolueettomuus-termiä vaikka puolemme olimme jo viimeistään EU:hun liittyessämme valinneet. Sotilasliittoon kuulumattomina sen sijaan olemme olleet ja nytkin olemme liittymässä vain puolustusliittoon.

Tällainen puolueettomuususkottelu ja Naton ulkopuolella pysyminen, eivät pelastaneet myöskään Krimiä eivätkä nyt myöskään koko Ukrainaa. Ukrainan kohdalla tosin kyse on ollut enemmänkin siitä, että maa ei ole päässyt haluistaan huolimatta Natoon. Nyt se maksaa muiden maiden oven kiinni pitämisestä järkyttävän kovaa hintaa.

Meidän kohdallamme kyse ei ole siitä, että emme pääsisi Natoon. Meille ovi on Natoon auki ja päätös on meidän oma. Jos tätä päätöstä ei nyt tehdä, niin meidän kohdalla on myöhemmin turha syyttää siitä ketään muuta. Vastuu on 100% meidän nykyisten kansanedustajien.

Olen itse kannattanut Natoa koko poliittisen urani ajan. Nyt myös enemmistö kansasta tukee maamme liittymistä puolustusliittoon. EU ei tule kehittymään sotilaallisesti ja puolustuksellisesti sellaiseen suuntaan, että se toisi meille Naton kaltaiset turvatakuut eikä tällaisia takuita meille tule antamaan Iso-Britannia eikä Yhdysvallatkaan. Ainoa turvatakuiden antaja on Nato.

Mihin valtioneuvosto omassa prosessissaan päätyy? Sitä emme vielä tiedä. Itse uskon, että Nato-hakemuksen jättämiseen. Jos päätös olisi toisenlainen, niin siinäkin tapauksessa tulen itse kannattamaan Natoon liittymishakemuksen jättämistä ja äänestämään sen puolesta. Sillä…

Ei koskaan enää yksin.

 

….

Kello 21.06 ja takaisin kotona. Illalla ehdimme vielä Hämeenlinnaan Nummikeskukseen katsomaan kummityttö Elisan ja HämeStars-Pirkkojen T21 -tyttöjen salibandypeliä. Hieno matsi ja tärkeä voitto Porvoosta tällä kertaa.

Mutta iso kiitos myös palautteesta liittyen tämän päiväiseen avaukseeni täällä. Joku kysyi, että siinäkin tilanteessa, että Putin syrjäytettäisiin Venäjällä ja maa etenisi demokratian tielle. Kyllä, siinäkin tapauksessa äänestäisin kyllä Nato-jäsenyydelle, sillä silloin tällä liittymisellä ei olisi mitään merkitystä Venäjälle. Demokraattinen Venäjä toteaisi, että se on itsenäisen valtion oma itsenäinen päätös ja heille ok. Näinhän sen pitäisi toki aina mennä. Mutta tulen siis itse äänestämään liittymisen puolesta, kun eduskunta asiaa tulee käsittelemään ja itse en tule tyytymään mihinkään muuhun ratkaisuun, vaikka valtioneuvosto sellaiseen omassa arviossaan päätyisikin.

Kiitos myös viesteistä liittyen tähän huoleen polttoaineiden hinnoista. Joku kysyi, että mistä tuo ”jopa 150 000 euroa” polttoainelaskua lisää oikein tulee. Se tulee yksinkertaisesti siitä, että iso hakerekka kuluttaa noin 48-50 litraa / 100 kilometriä ja vuorokaudessa auto kulkee noin 1200 km. Yhdeksässä kuukaudessa dieselin hinta on nousut kuljetusfirmalle noin 70 centtiä lintralta. Siitä voi helposti laskea, että lasku on reilu 400 euroa lisää joka ainoa päivä. Puhutaan siis aivan massiivisen suuresta lisälaskusta vaikka auto ei kaikkina seitsemänä päivänä viikossa kulkisikaan. Ja tätä tilannetta ei kuljetusala tule kestämään.

Mutta periksi en anna. Jatkan vääntöä huomenna ja kiitos teille kaikille taustatuesta!

Kommentit