Inari.

Blogi, perjantaina 13.09.2013

Viimeinen matkapäivä. Tänään Inarissa ohjelmassa vierailu Saamelaiskäräjillä Sajoksessa. Sitten vierailu Siidaan ja vierailu saamelaismuseossa. Ja sitten Ivalon kautta Helsinkiin ja kotiin.

Eilen torstaina mielenkiintoinen vierailu aamusta Barents-sihteeristössä. Ja matkalla sitten Sevettijärvellä pidempi keskustelu kolttasaamelaisten tilanteesta. Hyvää työtä tekevät ja toivottavasti myös ensi vuodelle saadaan rahoitusta heidän kielipesä-toiminnalleen. Alkuperäiskieli on uhattuna ja kun nyt perheillä alueella halua pitää oma kieli hengissä niin sitä syytä tukea ja kannustaa. Meillä tämän kielen kanssa jopa ”maailmanlaajuinen” vastuu.

Mutta nyt perjantai ja Saamelaiskäräjille. Kuvia jälleen päivän aikana.

Nyt kotona. Upea viikko takana ja tänään vielä Saamelaiskäräjien tapaaminen ja samoja teemoja kuin eilenkin. Ehkä päälimmäisenä saamenkielen tilanne ja tulevaisuus. 

Mutta tässä vielä linkki kuvakansioon:  2013 PN:n Suomen valtuuskunnan työvaliokunnan, eduskunnan ympäristövaliokunnan ja Arktisen alueen parlamentaarikkokonferenssin Suomen valtuuskunnan yhteinen matka Murmanskiin ja Kirkkoniemeen 9.-13.9.2013. Matkalla myös kohteita Inarissa ja Ivalossa ja matkan varrella mm. Petsamon Nikkelissä.

Kommentit