Hevoset Stadikalla yli 60 vuoden tauon jälkeen.

Blogi, lauantaina 14.09.2013

Tänä viikonloppuna meitä hevosten ja urheilun ystäviä hellitään oikein isolla kädellä. Hevoset palaavat yli 60 vuoden tauon jälkeen Helsingin Olympiastadionilla. Paikalle on rakennettu vuoden 1952 olympialaisten esterata ja olympiarata ja -paikka isännöi ny esteratsastuksen GP-sarjojen finaalia omana ainutlaatuisena tapahtumana.

Tänään lauantaina ohjelmassa mm. Grand Prix ja Future Challenge -sarjojen parhaat ratsukot taistelevat sarjakisojen voitosta. Ja huomenna sunnuntaina sitten GP-sarjojen parhaat taistelevat Leading Rider -finaalissa voitosta vuoden 1952 olympialaisten finaalirata.

Ohjelmassa on myös lajiesittelyä, Tuhkimo-tarina hevosmusiikaali, korkeushyppykilpailu ja sitten yhtenä ohjelmana valjakkokisa missä itsekin olen mukana. Tämän illan Hevoset Stadikalla -kisaan valjakkokisassa kanssani mukana Mikael Jungner SDP:sta, Antti Kaikkonen Keskustasta ja Anni Sinnemäki Vihreistä. Ja huomenna sunnuntaina valjakkokisassa mukana sitten mm. Mika Salo jolle hevosvoimat myös tuttuja.

Molempina päivinä kilpailut alkavat jo aamusta klo 10.00. Tänään lauantaiaamuna ensin nuoret hevoset kilpailevat Racing-finaaleissa. Ja sunnuntaiaamu alkaa poniratsukoiden Poni Grand Prix´llä. Ja totta kai alueella on myös messualue ja paljon muuta. Ratsastajaliitto onkin rakentanut Hevoset Stadikalla tapahtuman nimenomaan koko perheen hevostapahtumaksi ja siksi myös lippujen hinnatkin ovat todella edulliset.

Hevosvoimia. Nähdään Stadikalla.

Kello jo yli puolenyön ja juuri Stadionilta kotiin. Hevoset Stadikalla tapahtuma ylitti kaikki odotukset ja väkeä oli jo yksin tänään enemmän kuin paikalle odotettiin koko viikonloppuna. Ennakkomyynti oli nostanut kävijämäärän jo 15 000 ja huomenna hyvällä säällä se nousee vielä siitäkin. Hienoa. Eipä siis ihme, että tänään jo saimme vahvistuksen sillekin, että vuonna 2015 syksyllä tapahtuma saa jälleen Stadionilla jatkoa. Se viimeinen syksy ennen suurremonttia ja silloin kisat voidaan jälleen hyvin järjestää nurmella. Itseasiassa mietin sitäkin josko sinä syksynä voisimme tuoda myös Suomen MM-rallin Helsinkiin. Yleisö-ek olisi mahtava rakentaa stadionin ympärille ja niin että pätkä tuli tai lähti tai kumpaakin itse stadionilta ja kiertäisi siitä parkkialueita ja miksi ei vaikkapa Kuolemankurvaakin. Taidan viedä tätä asiaa eteenpäin. Olisi huikea juttu jos nyt haave toteutuisi ja vaikkapa torstain aika-ajo voitaisiin ajaa Helsingin sydämessä. Mitä siihen sanotte?

Mutta tänään Stadikalla hieno hevostapahtuma ja tosi korkeatasoisia kilpailuja. Ja lopuksi vielä jo illan pimentyessä meidän leikkimielinen valjakkokisa. Niukasti jäi kärkikaksikosta. Itseasiassa sadaosilla vain Mikael Jungnerista ja ykköseksi ajaneesta Antti Kaikkosesta. Mutta ero sekin. Mutta se täytyy todeta, että hauskaa oli ja upea tunnelma lähes 10 000 katsojan kannustaessa. 

Huomenna kilpailut jatkuvat. Jos sunnuntain ohjelmamme salliin niin suosittelen matkaa vaikkapa koko perheen kanssa Stadionille. Ja liputkin valtion tukemme ehtona nyt erittäin edulliset. Menkää ihmeessä.

 

Kommentit