Ilkka Kanerva haluaisi Suomeen uuden stadionin ja monitoimihallin

Uutiset, lauantaina 16.02.2008

Sanomalehti Karjalaisessa ulkoministeri ja Olympiakomitean varapuheenjohtaja Ilkka Kanerva toivoo maahamme uutta ajanmukaista stadionia ja yleisurheilun sisäratojen arvokisat täyttävää monitoimihallia. Kanervan ajatus ei lähde veronmaksajien kustantamista urheilupaikoista vaan ministerin mukaan valtio voisi olla mukana vain yhtenä rahoittajana mukana, kun pääosa rahoituksesta pitäisi saada hallin bisnestoiminnan kautta.

Kanervan mukaan Helsingin Olympiastadion on hieno, mutta se ei enää täytä muuttuneista arvokilpailujen kansainvälisiä kilpailukriteerejä. Suomi osaa järjestää kisat hienosti, mutta fasiliteetit eivät ole kunnossa, Kanerva toteaa ja muistuttaa vuoden 2005 yleisurheilun MM-kisojen antaneen tästä lohduttoman kuvan. Hän kuvaa Karjalaisessa Suomen tilannetta kaikkein huonoimmaksi arvokisapaikkakunnista.

Uuden stadion lisäksi Ilkka Kanerva uskoo myös suurelle monitoimihallille olevan tilaus. Hän ei kuitenkaan usko, että halli pelkästään urheilupaikkana toimisi vaan kyseessä tulisi nimenomaan olla monikäyttöinen tapahtumapaikka. Kooltaan kuitenkin sellainen joka mahdollistaisi yleisurheilun sisäratojen arvokisojen järjestämisen Suomessa. Kanervan mukaan hallin pitäisi palvella myös kulttuuria ja bisneselämää.

Kommentit