III Muotia ja Kevättä -tapahtuma lauantaina.

Blogi, keskiviikkona 22.05.2013

Nyt on ehkä hyvä aika mainostaa täälläkin tulevaa. Eli ensi lauantaina 25.5.2013 klo 11-17 Kartanoputiikki Punainen Tupa järjestää kanssani Lopella perinteisen Muotia ja Kevättä –tapahtuma. Viime vuonna tapahtumamme keräsi Leppäniemen kartanon alueelle lähes 600 vierasta ja tänäkin vuonna odotamme runsasta yleisöä.

Tyylikonsultti Leena Sarven juontamissa muotinäytöksissä nähdään mukana mm. hallitseva Miss Globe Kati Kokkonen ja Miss Suomi kilpailusta tutut Minna Nikkilä ja Anne Nurminen. Ihastuttavia loppilaisia malleina ja myös Riihimäeltä ja Hämeenlinnastakin saamme muotinäytökseen vierailevia tähti. Ja esillä on Kartanoputiikin kevään ja kesään mallistoa ja totta kai tapahtumassa mukana olevan Jukka Rintalan uniikkeja luomuksia.

Tällä kertaa teemana on osaltaan myös suomalaisuus. Jukka Rintala tunnetuimpana muotisuunnittelijana ja totta kai suomalainen ompelijaosaaminenkin näkyy näytöksissä. Ja alku vuonna kun olen puhunut paljon suomalaisesta ruuastakin niin sekin näkyy myös päivän aikana. Kartanon puutarhassa palvelee Maja Herrojen Kafeteriateltta ja lisäksi uutuutena Mikkolan Suoramyyntitilan Hyvää Lopelta Maalaistori. Anne ja Antti Mikkola tuovata siis puutarhassa sijaitsevaan maalaistoriinsa myyntiin kotiinvietäväksi niin leipää kuin leivonnaisiakin ja tottakai puutarhan ja pellonkin antia ja myös oman pellon jauhoja yms.

Muotinäytökset ovat ohjelmassa ensi lauantaina päivällä klo 13 ja 15 ja oman piristysruiskeen tapahtumaan tuovat Halavatun Papat omalla showllaan kello 12 ja 14. Pihapiirissä ihastuttavat myös Ylitalon alpakat. Tapahtumaamme on vapaapääsy. Tervetuloa siis!

….

Kello 13.12 ja eduskunnassa tänään takana jo ympäristövaliokunta ja ulkoasiainvaliokuntakin. Jotenkin mukavan helppo päivä tänään ja tuntuu, että tuntejakin tässä päivässä riittää.

Illalla sitten luvassa hieman erilainen uusi tapahtuma. Kutsuin täällä blogissani naisia mukaan tutustumaan Lopen Ampumarataan ja metsästykseen harrastuksena. Ryhmä täyttyi hetkessä ja tänään nelisenkymmentä naista pääsee mukaan hieman erilaiseen juttuun. Katsotaan jos vaikka jonkun kuvan sieltä viellä tännekin laitan. Mutta aiheena siis esitellä metsästystä vastuullisena ja tärkeänä harrastuksena ja riistanhoitoa naisille tällä kertaa. Vastaavan tilaisuudenhan järjestin pari vuotta sitten miehille. Silloin naisilta tuli palautetta, että meille kanssa ja nyt se tulee.

Ehkä näistä jommasta kummasta tai kummastakin joku alueen lehti kirjoittaan taas jotain muka vitsikästä tai oikeasti ilkeää 🙂 Täytyy toivoa, että kirjoittaisivat jo tulevaan lauantain lehteen niin toimisi hyvin mainoksena. Hymyillään.

 

Todellakin erilainen naistenilta onnistui.

Vaikka sää ei aivan paras ollutkaan niin ilta oli. Suuri kiitos teille kaikille hieman yli 30 naiselle jotka osallistuitte tapahtumaani ja suuri kiitos myös upealle kymmenen hengen miesporukalle, jotka vastasitte ammuntaopetuksesta ja koulutuksesta sekä eri pisteistä. Harvoin näkee niin tyytyväistä väkeä kun porukka pääsi Suomenmestareiden ja konkareiden opissa kokeilemaan niin kiväärillä kuin haulikollakin ampumista ja montaa monenlaista muutakin.

Pari tuntia ammuimme ja tutustuimme ammuntaan ja metsästykseen harrastuksena. Totesin itse, että vaikka heistä kenestäkään ei tämän jälkeen ampujaa tulisikaan niin toivottavasti ilta antoi elämyksen ja myös tietoiskun siitä vastuullisesta toiminnasta mitä ampumaradoilla tehdään ja myös siitä mitä kaikkea metsästykseen kuuluu riistanhoito ja kantojen sääntely mukaan lukien.

Kun olen tuota suomalaisuutta nyt liputtanut erittäin innokkaasti niin tänäänkin halusin palkinnoiksi antaa suomalaista osaamista. Hankin palkinnot tällä kertaa Joutsen Finlandilta ja Kultakeskukselta. Korkeatasoista suomalaista ja hämäläistä osaamista molemmat ja parhaat ampujat ja onnekkaimmat onnipekan suosikit saivat mukaan untuvaa ja hopeaa. 

Ja kyllä illan yksi kruunu oli herkullinen ”Atria-mestari” Mika Vileniuksen loihtima illallinen. Kaikki toiveitteni mukaan ”Hyvää Suomesta” -tuotteita ja kyllä muuten maistui niin naisille kuin miehillekin. Ja täytyy sanoa, että on hienoa, että markkinoille saadaan koko ajan uusia erilaisia grillipöydänkin tuotteita. Tänäänkin kaikki ruoka oli valmiiksi kypsää, mutta kuin grilliherkkua. Oli kanaa, possun ulkofilettä, kypsää pekonia ja erilaisia Grillaamon salaattiherkkuja ja kastikkeita. Tällä kertaa siis mentiin Atrian hyvillä herkuilla ja halusin ottaa nimenomaan sellaisia tuotteita jälleen pöytään mitä saa ihan tavallisesta lähikaupasta ja ovat takuuvarmasti 100% suomalaista. Suuri kiitos kokkauksesta siis Mikalle ja Tiinalle.

Kello on nyt jo kohta yksitoista ja hetki sitten vasta kotiin. Olen niin tyytyväinen tähän iltaan. Paljon tietoa monille ja paljon hauskoja kokemuksia ja hetkiä. Tällaiset jutut ovat vaan niin hauskoja tehdä ja myös niin tärkeä osa tätä mun nykyduuniakin. Voi hyvin sanoa, että virtaa tästä sain taas jatkoonkin kummasti.

Naiset kiittelivät kovasti ja muutama jo toivoi jo uutta ja tulevaakin. Katsotaan mitä keksitään ja jatkossakin mainostan juttuja aina täällä blogissani eli jos haluatte mukaan erilaisiin tapahtumiini niin seurailkaapa näitä sivuja. Ja seuraava mihin toki kannattaa tulla on tulevan lauantain suurtapahtumamme III Muotia ja Kevättä Kartanoputiikilla.

Retki eduskuntaan

Ja toinen mitä voisin mainostaa on ensi viikon torstaina järjestämäni avoin retki eduskuntaan to 30.5. Bussikyyti lähtee Lopelta klo 15.30 ja menee Riihimäen kautta eteenpäin ja paluu on noin klo 20. Bussimaksu 10 €. Tarjoan reissulla eduskunnassa kahvit ja pääsette katsomaan upeaa parlamenttitaloamme. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: tiina.seppala@eduskunta.fi tai 050-5741319. Omallakin kyydillä voi tulla ja huom! paikkoja on rajoitetusti ja vain muutamia enää vapaana.

 

Sellainen päivä tänään. Eduskunnassa istunnossa tänään keskustelu homeongelmista joiden parissa olen tehnyt viime aikoina enemmän kuin riittämiin töitä. Valtion Liikuntaneuvoston rakentamisjaoston puheenjohtajana on urheiluhallien ja uimahallien korjausrakentaminen ollut vahvasti agendalla ja isoin huoli siitä, että tässä maassa jopa vain 10 vuotta vanhat liikuntahallit ovat jo peruskorjauksen tarpeessa. Voi kysyä, että mikä silloin mättää? Onko talo rakennettu huonosti? Rakentamista valvottu huonosti? Vai onko taloa kohdeltu ja käytetty huonosti? Usein tätä kaikkea ja joku tolkku tähän täytyy saada. Ja tämän päivän eduskuntakeskustelussa tuli hyvin selväksi sekin, että näitä home-taloja on siis paljon kouluina ja muina. Siis koko rakennuskantamme on yhdeltä osaltaan mätä. Tahdinmuustosta siis tarvitaan.

Mutta huomenna jatkamme. Nyt sanon vain, kiitos tästä päivästä.

Kommentit