III Muotia ja Kevättä keräsi hyvän yleisön – Aurinko säteili kevään ja kesän muodin kanssa kilpaa

Uutiset, maanantaina 27.05.2013

Kartanoputiikki Punaisen Tuvan ja kansanedustaja Timo Heinosen järjestämä Muotia ja Kevättä –tapahtuma onnistui yli odotusten. Nyt kolmannen kerran järjestetty tapahtuma siirrettiin kuukautta lähemmäksi kesää ja siirto onnistui. Tapahtumaa saatiin tällä kertaa viettääkin jo täysin kesäisessä säässä. Aurinkoinen ja lämmin sää saikin liikkeelle erittäin paljon väkeä ja aika-ajoin lähialueen tiet ruuhkautuivatkin muodin ystävistä.

– Viime vuonna väkeä oli valtavasti, mutta hieman kolea sää huhtikuulla kiusasi. Nyt sääkin suosi ja väkeä oli vielä viime vuottakin enemmän, iloitsivat tapahtuman järjestäneen Virpi Kassari ja Timo Heinonen.

Jo aamupäivällä Leppäniemen kartanon puutarhassa riitti väkeä ja tunnelma nousi puoliltapäivin, kun Halavatun Papat toivat musiikkitervehdyksensa Savosta. Hulvaton show Pappa-Tuntureineen keräsi niin ihastusta kuin hymyjäkin osakseen.

– Halavatun Papat ei petä koskaan. Vieläkin pappojen jutut naurattaa, kommentoi yksi rouva musisoinnin jälkeen Mikkolan Suoramyynnin Maatilatorilla. Anne ja Antti Mikkolan notkuvat pöydät tyhjenivätkin kovaa vauhtia.

– Meille lähtee ainakin ruisleipä ja muikkukukko. On hienoa, että lähiruokaa ja itsetehtyä hyvää ruokaa pidetään näin esillä.

Leena Sarvi ja Jukka Rintala tähdittivät muotinäytökset

Päivän kohokohtina oli kaksi pitkää ja monipuolista muotinäytöstä. Puutarhaan rakennettu catwalk toi väen keskelle toinen toistaa upeampia vaatteita. Muotikonsultti Leena Sarvi vastasi jälleen näytösten juontamisesta ja yhdessä näytöskoordinaattori Tommi Peltosen kanssa näytösten kulusta. Malleina nähtiin Lopelta mm. Mirva Leinonen, Tuula Kauppi, Tiina Seppälä ja 10 vuoden tauon jälkeen mallin tehtäviin palannut Kirsi Tulkki. Loppilaismallit ”myivätkin” hyvin vaatteita päältään.

– Taitaa olla tässä menossa Tuulan (Kauppi) päällä jo jakku numero kaksi tänään, esitteli Leena Sarvi Tuula Kaupin astellessa punaiselle matolle toista kertaa. Tuula joutui korjaamaan. – Jakku on jo numero kolme. Kaksi aiempaa oli jo myyty ensimmäisen näytöksen jälkeen.

Loppilaisten naisten rinnalla näytöksissä nähtiin myös oman kylän poikia. Berettan jahtikauden 2013 muotia esittelivät näytöksissä mm. Lopen yrittäjien puheenjohtaja Jarmo Laukkanen, Leppäniemen kartanon isäntä Yrjö Kassari ja Sakon tuotekehitysjohtaja Kari Kuparinen. Myös tapahtuman isä, kansanedustaja Timo Heinonen nähtiin, punaisella matolla syksyn sorsajahtien asussa.

– Olikohan se sitten -78 kun viimeksi mallina olin, naureskeli Timo Heinonen pikkupoika-aikojaan, mutta muisti sitten aikanaan Paaranluolan nuorisotilassa ja nykyisessä Loppisalissa olleen mukana Sisko Keskitalon ja nuorisotoimen järjestämissä näytöksissä.

– Hauskaa oli. Todella hauskaa ja hienoa oli sekin, että väkeä oli niin paljon. Se loi hienon tunnelman näytöstelttaan, kiitteli Heinonen.

Uniikit iltapuvut sokerina pohjalla

Molemmat muotinäytökset huipentuivat tähtimallien tullessa punaiselle matolle Jukka Rintalan uniikeissa iltapuvuissa ja kesän 2013 malliston asuissa. Lavalla nähtiin niin hallitseva Miss Globe hämeenlinnalainen Kati Kokkonen, kuin Miss Suomen perintöprinsessa Anne Nurminen. Kansainvälistä väriä näytöksiin toivat Vuoden pakolaisnaisena tunnetuksi tullut Fatbardhe Hetemaj ja Yacine Samb sekä Patisse A Lody.

Petra Valkosen astellessa näytöksen lopussa lavalle kulta-mustassa iltapuvussa saattoi puutarhassa linnunlaulun seassa kuulla myös ihastelevia huokauksia.

– Ja katsokaa miten upeasti Petra (Valkonen) kantaa tuon asun. Hän nauttii siitä ja kukapa Nainen ei nauttisi Jukka Rintalan upeissa puvuissa, kertoi Leena Sarvi.

Marskin Majan Kafeteriateltassa nautittiin

Mikkolan Suoramyynnin Maatilatorin tuotteet kävivät kaupaksi jonoiksi asti ja sama oli tilanne Marskin Majan Majan Herrojen Kafeteriateltallakin. Puutarhassa oli mukava nauttia kuppi kahvia ja syödä herkullinen vastaleivottu munkki. Kahvilassa saivatkin kiireeseen asti häärätä Teuvo Zetterman ja Mirjam Tarkkala.

– Tässä samassa miljöössä aikanaan myös Marsalkka Mannerheim nautti päiväkahvit. Täällä hän kävi itse allekirjoittamassa kauppakirjan Marskin Majan alueesta Punelian järven rannalla. Lopulta maasta ei maksettu rahaa, shekki jätettiin lunastamatta, ja näin Marski sai maansa lopulta kartanon toiveen mukaan lahjana, kertoi Timo Heinonen tervehdyssanoissaan.

Väki näyttikin nauttivan kesäpäivästä täysin siemauksin. Kiirettä ei tässä tapahtumassa tunnettu kuin myyntitiskien takana ja ehkä hetkittäin muotinäytösten aikaan takahuoneessa.

Perinteelle toivottiin jatkoa

Kolmas Muotia ja Kevättä –tapahtuma keräsi väkeä päivän aikana todella paljon. Vieraita oli tullut niin pääkaupunkiseudulta kuin Forssan ja Hämeenlinnankin seuduilta. Ja totta kai valtaosa Lopelta ja Riihimäen seudulta. Monelle vierailu oli ensimmäinen ja osalle jo kolmas, mutta kaikkia yhdisti toive perinteen jatkumisesta.

– Tällaisia tapahtumia tarvitaan. Ihanan rauhaisaa elämänmenoa ja paljon nähtävää ja koettavaa. Ja onhan meillä jo täällä kasseissa ruisleipää ja pullia ja kaunis mekko tyttären tyttären ensiviikonlopun ylioppilasjuhliinkin, kertoi Karkkilasta Kartanoputiikkiin ensimmäistä kertaa tullut pariskunta.

Myös tapahtuman järjestäjät Kartanoputiikin kauppias Virpi Kassari ja kansanedustaja Timo Heinonen hykertelivät tyytyväisyyttää. Heistä saattoi aistia sen, että tapahtuma ei todellakaan jäisi kolmeen.

– No katsotaan nyt rauhassa mitä keksitään, hymyilivät Kassari ja Heinonen arvoituksellisesti tulevasta.

Kommentit