Ihanissa häissä.

Blogi, sunnuntaina 22.07.2012

Eilinen kaunis iltapäivä ja ilta meni hyvien ystävien häissä. Ei pienissä häissä vaan ihanissa häissä. Onnea vielä valtavasti Ilonalle ja Markolle. Olitte hurmaava pari eilen ja tänäänkin. Uskon, että elämänne loppuun asti.

Ystävät vihittiin loppilaisina Hämeenlinnan Rengon kirkossa. Kirkko onkin todella kaunis ja tunnelmainen. Viehättävä kertakaikkiaan. Mutta onhan meidän oma kotikirkkommekin Lopen kirkko upea ja ainakin minun mielestä Suomen kaunein.

Ystävämme valitsi kuitenkin Rengon kirkon ja syynä seurakuntiemme erilaiset musiikkilinjaukset. Itse olen aina ihmetellyt, tai ainakin 20 vuotta, sitä miksi toisessa kirkossa saa laulaa esimerkiksi eilen kuulemaamme kauniin Romanssin, mutta toisessa ei. Minusta se sopii erinomaisella tavalla suureen rakkauden juhlaan ja olen iloinen, että Rengon kirkossa ystävämme saivat sen kuulla yhteisellä hetkellään. Ja myönnän, että silmäkulmanikin kostui. Tosin useampaankin kertaa Ilonan ja Markon juhlassa.

Romanssi 

”Sua vain yli kaiken mä rakastan,
Sinä taivaani päällä maan.
Minä maiset murheeni unohdan
Sinisilmiis’ kun katsoa saan.
Minä maiset murheeni unohdan
Sinisilmiis’ kun katsoa saan.

Ylin riemuni oot mitä toivoisin,
Sä kun istut mun rinnallain.
Olet kaikkeni, aarteeni kallehin,
Olet onneni, unelmain.

Oi sallithan että mä suutelen
Sinisilmiäs, armahain.
Mä jos kauas sun luotasi joutunen,
Kuvas seuraa mun matkallain.
Mä jos kauas sun luotasi joutunen,
Kuvas seuraa mun matkallain.

ylin riumuni oot mitä toivosin säkun istut
mun rinnallain.Olet kaikkeni, aarteeni
kallihin.Olet onneni unelmain

sua vain yli kaiken mä rakastan sinä
taivaani päällä maan minä maiset murheeni
unohan sinisilmiis kun katsoa saan
minä maiset murheeni unohdan sinisilmiis  kun
katsoa saan”
 

Minusta tämä on kaunis. Kaunis rakkauden suurimmalla hetkellä kun kaksi ihmistä sanoo toisilleen tahdon. Ja minun on aivan hirveän vaikea ymmärtää, että miten kirkossa, uskonnossa, johon itsekin olen koko ikäni kuulunut niin sen eri kirkoissa muutaman kymmenen kilometrin välein käytänteet ovat täysin erilaisia. Ja erilaisia myös ympäri Suomen. Olisi mukava kuulla mihin ne oikein perustuvat ja kuka Suomen evankelisluterilaista kirkkoa oikein johtaa tai mikä? Miten linjaukset voivat siis olla täysin erilaisia eri seurakunnissa ja eri kirkoissa?

Minusta tärkeintä on rakkaus. Ja suurin niistä on rakkaus.

….

Itse en ole koskaan ollut mukana seurakuntien päätöksenteossa. Enkä politiikkaa ja uskontoa haluakaan sekoittaa. Enkä tee sitä nytkään. Itse vain tavallisena seurakuntalaisena tällaista pohdin. 

Mitä mieltä te olette?

Nyt aurinkoinen vapaapäivä. Sunnuntai parhaasta päästä.

Kommentit