Ihan tavallinen tiistai.

Blogi, tiistaina 19.02.2013

Sellaisia ihan tavallisiakin päiviä tässä työssä aina välillä odottaa. Tänään on sellainen. Saa vietyä eduskunnassa työasioita eteenpäin ja katsottua hieman tulevia isompiakin juttuja rauhassa. Sellaisia päiviä aina välillä kalenteriini varaan ja olen huomannut, että ne päivät kyllä yleensä palkitaan ja moninkerroin. Tänään aamusta siis Helsinkiä kohden ja aloitetaan kokoukset vasta kello 10.30 puolustusvaliokunnalla.

Kello 19.17 ja voin todeta, että tällaisia ihan tavallisia tiistaita saisi olla useamminkin. Illalla tänään vielä Lopen Kokoomuksen hallituksen kokous, mutta päivä todellakin normitöiden parissa. Puolustusvaliokunnassa jatkoimme turpo-selonteon asiantuntijakuulemisia. Tänään kuultavina valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen ja upseeriliitot ja isona asiana mm. kriisinhallintatehtäviin osallistuvien kuntoutus ja tehtävän jälkeinen ”jälkihoito”. Oli todellakin surullista huomata eilen Ylen MOT:n kautta, että kaikki se mitä viime hallituskaudella luvattiin ja puhuttiin ei todellakaan ole mennyt arkeen. Tänään kuulimme aiheesta lisää ja eilisen ja tämän päivän innottamana jätän huomenna kriisinhallintatehtäviin osallistuvien krihaveteraanien kuntoutuksesta ja tuesta sekä kriha-veteraaniohjelmanteosta uuden esityksen. Nyt se on tehtävä kun ei näytä asiat muuten järjestyvän. Esityksestäni hieman laajemmin Uutiset-sivulla täällä kotisivuillani.

Iltapäivällä sitten täysistunto ja palaveri eduskuntaryhmämme tavoitteista opintotuen uudistamisessa. Aiheeseen palaan myöhemmin, mutta toimia nyt todellakin tarvitaan. Nykyinen malli ei takaa mahdollisuutta täysipäiväiseen opiskeluun, se rankaiseen kovalla kädellä työnteosta ja ahkeruudesta eikä se kannusta valmistumaankaan. Jos vaikka näihin kysymyksiin saataisiin nyt uudistustyön myötä vastauksia ja erityiskysymyksinä minusta nyt tulisi hoitaa kuntoon alle 20-vuotiaide täysi-ikäisten kotoa poisasuvien opiskelijoide vanhempien tulovaikutuksista luopuminen ja myös katsoa mitä voisimme tehdä perheellisten opiskelijoiden hyväksi. Ja päätös opintotuen indeksiin sitomisesta on myös sellainen mistä ei pidä nyt tinkiä. Työtä siis riittää.

Mutta huomenna jatkamme.

Kommentit