”If you want to win, take a Finn” – Moottoriurheilun juhlaa rallin pääkaupungissa Jyväskylässä

Blogi, lauantaina 13.01.2018

”Maailman nopein kansa” – ”If you want to win, take a Finn” ja vähän vielä päälle suomalaista sisua, perk… ja ”maximum attackia” niin hyvä siitä tulee.

Jos paras terämme on hukkunut kestävyysjuoksussa, yleisurheilussa laajemminkin, mäkihypyssä täydellisesti ja keihäänheitossakin Pitkämäki kantaa kaiken menestyshaaveen yksin jne. Mutta yhdessä vastuunkantajia riittää, menestystä tulee ja maine ei ole vain kultaisen historian varassa. Oikein – puhun moottoriurheilusta.

Menestystä on tullut tasaisesti ja maailmanmestareitakin ja kirjo kuumimmassa kärjessä on laaja niin rallissa, formuloissa, mantsassa kuin monessa muussakin.

Eilen viimeksi M-Sport Ford World Rally Team vahvisti, että Teemu Suninen ja Mikko Markkula tulevat ajamaan alkavalla kaudella rallin MM-sarjan pääluokassa WRC:ssä Ruotsin, Meksikon, Portugalin, Sardinian, Suomen, Turkin, Walesin sekä Espanjan osakilpailut. Lisäksi Suninen osallstuu WRC2-luokassa Monte Carlon ja Saksan osakilpailuihin. Kovaa seuraa siis Toyotan JM Latvalalle ja Esapekka Lapille. Ja monta muuta nuorta ja nälkäistä nähdään mukana yksittäisissä kisoissa eri MM-sarjan luokissa ja lisäluokissa.

Muutama päivä sitten uutisoitiin miten 19-vuotias formulakuljettaja Simo Laaksonen nousee GP3-sarjaan kaudelle 2018. Campos Racing Teamin kanssa. GP3-sarja ajetaan kaudella 2018 Formula 1 -osakilpailujen yhteydessä. Jatkoa siis Rosbergin, Räikkösen ja Bottaksen jälkeen on tulossa ja itse uskon vielä Niko Karinkin mahdollisuuksiin. Ja astetta nuorempia on sitten taas jo vaikka kuinka.

Tässä nyt vain kaksi nostoa viimeisen viikon ajalta. Cheekin sanoja mukaillen voisi kysyä, että mikä muu laji muka?

Tänään uusi rallikausi starttasi kotikunnastani Lopelta Kaloppi rallilla ja nyt illaksi kohti Jyväskylää, missä vuotuinen motorsportin palkintogaala eli Mestareiden ilta. Lupasin ennen gaalaa vielä vetää pienen paneelikeskustelun moottoriurheilun tilasta ja tulevaisuudesta. Täysi päivä siis motorsportille tänään. Ja tästähän mä tykkään.

….

Kello 22.43 ja aika kiittää tästä päivästä. Se huipentui illalla hetkeen kun ensin Rauno Aaltonen palkittiin moottoriurheilun korkeimmalla ansiomerkillä ja sitten perään Valtteri Bottas Vuoden Autourheilijana! Hienot hetket!

Ja kaiken kaikkiaan illan aikana palkittiin yli 300 moottoriurheilun mestaria ja menestyjää ja alkanut vuosi tuo heitä lisää. Hanaa!

 

Kommentit